Rosenlund Volley

Volleyball - den "sjoveste" holdsport

Nyt medlem

Hvis du er interesseret i at prøve at spille volleyball - så mød op til en træningsgang og prøv at spille. Se træningstider og træningssted for nærmere information, "Træningstider/Sted".

Her vil du opleve klubbens sammenhold og hvor "sjovt" det er at spille volleyball. Når du er blevet overbevist om at volleyball lige er dig, så bliver du medlem af klubben.

For yderligere information, kontakt holdets træner, se "Hold/Kontingent" for kontaktoplysninger.

Ny Ungdomsspiller

Nye ungdomsspillere er altid velkomne i Rosenlund Volley. Som ny spiller der indmeldes kan der være en del spørgsmål, både fra den potentielle nye spiller og dennes forældre, så vi har her forsøgt at skrive klubbens forventninger og svare på de typiske spørgsmål i forbindelse med en evt. indmeldelse.

Ungdomsgruppen er en stor trup, men flere ungdomsspillere er altid velkomne; jo flere vi er des skæggere er træningerne! Med så stor en trup og så mange kombinationer er det vigtig at I minder spillerne om at holde øje med hvad de er udtaget til, hvad de kan deltage i og at de også melder til og fra i god tid, ellers komme det til at knibe med at få al logistik til at fungere.

Når vi taler logistik, så er Holdsport omdrejningspunktet. Alle ungdomsspillere bliver/er oprettet, og vi forsøger at få alle stævner, kampe og aktiviteter præsenteret derfra. Det er derfor vigtig at forældre også er oprettet, ud over spillerne, således at I kan følge med i hvad der sker, samt modtage de informationer der sendes ud. At oprette sig på Holdsport som forældre er ikke svært – der ligger en rigtig god video der viser dette på youtube, https://www.youtube.com/watch?v=THe5I1rvbvI. Og ja, det fungerer også selv om man har flere børn i klubben og hvis barnet også går til en anden sport der også bruger holdsport. Super nemt!

Som forældre bør I som minimum have oprettet jer og tilgå det på computeren, Holdsport, men app’en er rigtig god på både iPhone og Android.

Hvad sker der på Holdsport:

  • Tilmelding til stævner; I skal aktivt melde jer til stævnerne. Vi kan finde på at ’udvælge’ spillere, men det er jeres pligt at melde TIL og FRA inde på Holdsport
  • Transportkoordinering; Til hvert stævne vil det være muligt at melde sig som chauffør eller melde ind på en bil der allerede er tilmeldt. I kan ikke forvente at vi sørger for transporten ud over hvad I som forældre melder jer til.
  • Hjemmestævner; vi har typisk brug for kiosk-passere, kagebagere og andre former for hjælp, og det er vigtigt I støtter op om jeres børns klub ved at melde jer til opgaverne. Trænerne har rigeligt at gøre med at være i hallen og passe stævnet!

Hvad skal vi spille?

Som ungdomsspiller er der mulighed for at spille KIDS, TEEN stævner samt deltage i ungdoms Grandprix/D14/D16. Hvad du spiller styres efter alder og klassetrin. For KIDS og TEEN stævnernes vedkommende er det oftest jer som forældre der skal stå ved siden af banen og styre ungerne, opgaven er typisk mest at sørge for de er på rette bane til rette tid, så volley kendskab er ikke så vigtigt endnu, spillerne ved selv hvordan de skal klare sig på banen. Men det er vigtigt der er en voksen med som kan styre tidsplan for ungerne og måske agere udskiftningsleder for holdet 😉.

Da der er mange spillere er der mange kombinationer, og så snart vi kender programmet lægges dette på Holdsport, og derefter kan I melde jer til og fra. Det er klart en fordel at melde FRA til de stævner I ikke skal være med til, så slipper I for rykkere eller kommentarer når der sker opdateringer.
Vi ved det kan virke en anelse uoverskueligt at en U16 spiller har de helt samme kampe i listen som de yngste i klubben, men alternativet vil være lidt mere kaotisk for os som trænere at styre, med flere hold og flytten rundt på spillerne mellem disse. Omkring Grandprix, DU14 og DU16 er vi lidt mere firkantet, da vi her spiller seksmands volley og trækkes holdet kort før et stævne vil vores kredssekretær bliver rigtig ’træt’, så her må I meget gerne planlægge og melde TIL og FRA i god tid, så vi kan give besked retur til kredsen, hvis vi ikke kan stille et hold! Netop til disse stævner vil trænerne som regel udvælge specifikke spillere, og det forventes disse melder til og fra så hurtigt efter de er udvalgt som muligt.

Hvad betyder de forskellige turneringer

  • KIDS (1. - 5. klassetrin); spillet er på en badminton bane med nettet omkring 2 m – 2.15 m afhængig af rækken. Man starter med kaste-gribe, for derefter at nærme sig det mere flydende spil. Hver stævne (typisk en formiddag / eftermiddag) er et selvstændigt stævne, og der er medaljer til 1.-3. pladserne.
  • TEEN (6. - 9. klassetrin); igen på badminton bane, men der spilles med senior bold og højere net. Hver stævne (typisk en formiddag / eftermiddag) er et selvstændigt stævne. Der er kun medalje til 1.st pladsen.
  • Grandprix; kompetence inddeling driver turneringen, det vil sige vi melder os til stævne for stævne ud fra hvordan holdene har udviklet sig (U16 spiller fast i den ’sorte’ gruppe 😉). Turneringen afvikles i efterårsmånederne og et par runder i foråret.
  • U14 og U16; det er to turneringer for 6-mands hold hvor holdene spiller om kvalifikation til DM i foråret. Sjællands volleyball kreds har 4 pladser til DM, det vil sige de fire bedste hold direkte kvalificerer sig, men der er mulighed for at søge om wildcard, så det er super vigtig at vi stiller op og spiller alle stævnerne!

Spillertøj

Klubben vil gerne være behjælpelig med at udlåne tøj til spillerne, det forventes vasket og medbragt til næste træning efter brug. I kan selv købe en trøje på vores leverandørs hjemmeside, Sportsmate, hvor I også kan bestille forskellige andre ting til brug i hallen. Husk hvis I kører ind på Peter Bangsvej selv at fortælle I kommer fra Rosenlund Volley, så plejer de at kunne finde skarpe priser på det I skal have 😉. I Holdsport forsøger vi at skrive jeres spillernumre ind.
KIDS/TEEN, vi spiller fortsat i den normale røde trøje. De ”store” U16 piger har i forbindelse med Polen turene startet en ny serie trøjer op, som kun kan købes ved en aftale med Morten. Det er en bedre kvalitet end vores normale som prisen også indikerer.

Trænere

Træner teamet består af;

  • Morten Løgager er gennemgående på alle grupper, og forsøger at koordinere og være så meget i hallen som muligt. Morten vil være primært på DU16 aktiviteterne, både som træner og som coach

Kom og vær med!