Dommer om testvinder: »Jeg var nødt til at spise den. Så god var den«
- Jul
- For Abonnenter
- Læs Senere
Annonce
Dessertkok Markus Grigo må i år undvære både julesange og dansen rundt om træet. Det fortæller dommeren i ’Den store bagedyst’, som mest af alt savner nærværet.
De havde frygtet, at teknikken ville fejle, og at alle ville synes, det var kedeligt at feste foran skærmen. Men den første digitale julefest blev en succes i et stort advokatfirma.
Som børnefamilie er det vigtigt at holde fast i fejringerne – især når julen er vendt på hovedet. Det mener skuespiller Katrine Greis-Rosenthal, som i år vil gøre mere ud af traditionerne.
Rødkål syltet med sukker og eddike er fast følgesvend i julen – både juleaften og til julefrokosten. Den sursøde kål er perfekt til at bryde fedmen fra and, flæsk og frikadeller, men det er ikke ligegyldigt, hvilken slags kål man serverer. Der er nemlig stor forskel på både smag og kvalitet i færdiglavet rødkål, viser Politikens test.
Klimaudfordringen giver detaljerede ønskesedler ny vind i sejlene, men suger de magien ud af gaveritualet?
Hvad er det lige, du giver manden, datteren eller bedstemor, som har alt? Noget hjemmelavet, selvfølgelig. Her fire gaveideer, der er både billige, hurtige og hyggelige at lave.
Uventede gestus er de allerbedste gaver, mener Özlem Cekic og fortæller om de mest rørende overraskelser, hun har fået og givet på trods af landegrænser.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Julekugler er ikke længere bare runde og blanke. De har alskens former, og ud over at pynte på juletræet fortæller de også historien om, hvem vi synes, vi er – eller gerne vil være.
Jesus – altså den krævende dommedagsprofet fra Bibelen, ikke folkekirkens bløde fritidspædagog – ville have fundet det absurd og forkert, at vi fejrer hans fødselsdag, hygger os med familien, giver gaver eller smovser i julemad. Det fortæller Jesus-ekspert og bibelforsker Kasper Dalgaard.
Ville Jesus bryde sig om fejringen af hans fødselsdag? Ja, siger biskop Marianne Christiansen. Men han ville undre sig over, at vi »bytter gaver« og holder dem, vi ikke kender, ude.
Både økologiske og konventionelle producenter tror på grønnere juletræer.
Få rabat hos ØNSK Kaffe med dit Politiken-abonnement
Det er nemt at stege en and. Især hvis du gør det tidligt på dagen den 24.december. Ud over at det er smart at være i god tid for at minimere køkken-stress, så er det også lettere at partere anden, uden at du brænder dig. Det er ofte en meget varm andesteg, som gør parteringen lidt udfordrende ved køkkenbordet.
Her får du kok og madskribent Pernille Skjødts guide til, hvordan du laver andesauce - med eller uden din egen andefond.
Det er nemt og hurtigt at lave din egen rødkål. Du kan gøre det flere dage i forvejen og dermed have en ting mindre, du skal nå at lave den 24. december.