Hørsholm

Velkommen til vores side med information om Hørsholm. Her finder du fakta om byen samt information, der kan være nyttig, hvis du er interesseret i at bo eller drive virksomhed i Hørsholm.

Om Hørsholm kommune

Hørsholm er en kommune i Region Hovedstaden og ligger cirka 30 minutters kørsel (25 km) fra det centrale København. Kommunen har cirka 25.000 indbyggere og satser på at være med helt fremme både nationalt og internationalt.

Skolerne i Hørsholm betragtes som nogle af Danmarks bedste, når det gælder trivslen blandt elever og lærere og ikke mindst resultatmæssigt. Kommuneskatten ligger helt nede på 23,2 %, hvilket er den femte laveste i Danmark.

I Hørsholm er man tæt på både storby og smuk natur – her er skov og kyst, og byen ligger lige ud til havet og har sin egen havn.

Hørsholm er et trygt sted at bo og vokse op. Kommunen har stærke ressourcer, som anvendes til løbende forbedringer af lokalområdet. Her er masser af grønne områder, kulturtilbud og en velfungerende infrastruktur, som giver dig rig mulighed for at skabe en aktiv og meningsfyldt hverdag.

Flytte til Hørsholm

Hørsholm ligger tæt på København og er derfor et populært område at bo i. Det betyder selvfølgelig også, at det kan være en udfordring at finde en bolig. Villapriserne er relativt høje, men samtidig kan du roligt regne med, at din bolig nok skal opretholde sin pris.

I Hørsholm findes der noget for enhver smag, fra mindre lejligheder til store huse med havudsigt, så det burde ikke være svært at finde en bolig, der opfylder dine og din families behov.  

Drive virksomhed i Hørsholm

Hørsholm er en glimrende kommune for dig, der vil drive egen virksomhed. Regionen har en mangeårig erhvervstradition, og kommunens strategiske placering gør den til et oplagt valg for alle, der sætter pris på gode forbindelser. Nærheden til København og havet gør kommunen til et knudepunkt for international handel,

men den smukke natur gør også Hørsholm til en kommune, hvor man ikke bare trives som borger, men også opnår merværdi som erhvervsdrivende. Et kreativt og smukt miljø vil hjælpe din virksomhed med at blomstre, og ikke kun økonomisk. Her vil dine medarbejdere trives, og de slipper for at sidde i kø på vej til og fra arbejde i hovedstaden.

 

RSS

En overdækket terrasse er den perfekte måde at nyde udelivet på

16 Nov 2022

En overdækket terrasse er den perfekte måde at nyde udelivet på, samtidig med at man er beskyttet mod elementerne. Og Pergolia har de perfekte produkter til at overdække din terrasse med. Med Pergolia er du garanteret en løsning, der vil give dig og din familie ren nydelse - år efter år. Her får du elegante løsninger med rene linjer. Og det bedste er, at det tidløse look i nordisk design er her for at blive i mange år endnu. Så du behøver ikke at bekymre dig om, at din overdækkede terrasse går af mode. Pergolia er den perfekte måde at bringe naturens harmoni ind i dit hjem på. Med vores produkter kan du skabe et rum, som du og din familie vil elske at tilbringe tid i. Så du skal ikke vente længere. Overdæk din terrasse med produkter fra Pergolia i dag!

LEI-kode – det nye ID-krav ved værdipapirhandel

29 Dec 2018

I henhold til de seneste EU-regler skal alle virksomheder og andre juridiske personer, der gennemfører transaktioner med værdipapirer, have en LEI-kode. Dette gælder fra og med den 3. januar 2018. Der er ingen regel, som siger, hvornår LEI-koden skal anskaffes, men uden en kode kan der ikke gennemføres transaktioner efter ovenstående dato.

LEI-koder er et nyt ID-krav, som identificerer parterne ved handel med værdipapirer. Formålet med denne regel er at spore værdipapirhandlen og de aktører, der er involveret i transaktionen, og dermed styrke beskyttelsen mod eksempelvis ulovlig påvirkning af kurser m.m.

Koden fås via en LEI-udbyder. På blandt andet leiroc.org kan man finde en liste med virksomheder, der har ret til at udstede LEI-koder. Det første år betaler man en registreringsafgift. Derefter skal der betales en årlig afgift, så længe virksomheden ønsker at kunne handle med værdipapirer. Hvis man ikke længere ønsker at handle, behøver man altså ikke at forlænge kodens gyldighed. Vælger man at undlade at forlænge og derefter fortryder, skal man betale en ny registreringsafgift.

Den nye ID-kode skaber øget transparens, hvilket indebærer, at de berørte myndigheder (uanset hvilket land de befinder sig i), kan spore og kontrollere transaktioner med værdipapirer.

Finanstilsynet er den ansvarlige myndighed i Danmark

For alle juridiske personer i Danmark indebærer dette, at samtlige transaktioner indberettes til Finanstilsynet. De kan dermed kontrollere og granske transaktioner ved mistanke om en lovovertrædelse.

Det er til gengæld ikke Finanstilsynet, der udsteder LEI-koder, hvilket mange fejlagtigt tror. Disse udstedes af særlige LEI-udbydere. Når man har fået sin kode, skal den registreres hos de værdipapirdepoter, som man handler hos. Derved markeres samtlige transaktioner herefter med den unikke kode.

Gælder ikke andele i investeringsfonde og kapitalforsikringsdepoter

Kravet om LEI-kode gælder for juridiske personer, som handler direkte med værdipapirer. Hvis handlen foregår som andele i investeringsfonde, er det ikke nødvendigt at have en kode. Det skyldes, at det er fondsforvalteren, der køber og sælger værdipapirerne i fonden og derfor skal have en LEI-kode.

Det er heller ikke nødvendigt at have en kode i forbindelse med kapitalforsikringsdepoter. Årsagen er, at de værdipapirer, der indgår i et kapitalforsikringsdepot, ikke ejes af den person, der har forsikringen. Det er derimod forsikringsselskabet, der står for ejerskabet og dermed er underlagt kravet om at skulle have en LEI-kode.

Enkeltmandsvirksomhed – kun ved handel med derivater

Yderligere en undtagelse fra kravet om LEI-kode gælder for personer, der driver en enkeltmandsvirksomhed. En enkeltmandsvirksomhed, som handler med værdipapirer, behøver ikke at have en LEI-kode, medmindre der handles med derivater. Handles der derimod med derivater, er det nødvendigt at have en kode. Dette krav har været gældende i nogle år og er altså ikke noget nyt, der er kommet i 2018.