Borgernes rettigheder trænger til fornyet fokus

Nyheder

Høringssvar

  • Instituttet anser det for positivt, at der tilføjes et indsatsområde til handlingsplanen vedrørende seksualitet og forebyggelse af seksuelle overgreb mod personer med handicap. Instituttet vurderer dog, at der er behov for yderligere indsatser for at forebygge seksuelle overgreb på døgntilbud.
  • Instituttet anbefaler, at Justitsministeriet vurderer lovforslagets forhold til menneskeretten. Instituttet vurderer, at der bør være mere opmærksomhed på at sikre, at Tilsynet med Efterretningstjenesterne er uafhængigt og anbefaler blandt andet, at der ikke ændres i den nuværende regel om, at formanden skal være landsdommer og udnævnes gennem landsretterne.
  • Instituttet anbefaler, at Justitsministeriet efter en kortere årrække evaluerer, om loven har medført ændringer i praksis.

Menneskerettigheder i Grønland

I samarbejde med Grønlands Råd for Menneskerettigheder og andre aktører i Grønland arbejder Institut for Menneskerettigheder på at fremme, beskytte og øge befolkningens kendskab til menneskerettighederne i Grønland.

TEMA

Teknologi og menneskerettigheder

Institut for Menneskerettigheder arbejder for, at teknologi bruges til at styrke borgerens rettigheder, at brugen af teknologi ikke underminerer vores rettigheder, og at den enkelte får øget kontrol over – og gavn af – egne data.

Billedet viser et bundkort i en computer

Menneskerettigheder

Menneskerettigheder i Danmark

Danmark har en lang tradition
for at arbejde med menneske-rettigheder. Læs her om menneskerettigheder i lov-
givningen og de instanser, der arbejder med menneske-rettigheder i Danmark. 

Menneskerettigheder i Europa

Europa, demokrati og menneskerettigheder har været forbundet i mange hundrede år. Læs mere her om menneske-rettighedernes udvikling, den Europæiske Menneske-rettighedskonvention og EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder.

Menneskerettigheder i FN

I dag er menneskerettighederne globale i den forstand, at FN’s generalforsamling har vedtaget internationale erklæringer om menneskerettigheder, eksempelvis Verdenserklæringen fra 1948. Læs mere her om FN og arbejdet med menneskerettighederne.

Vores internationale arbejde

Internationalt arbejder vi for at gøre stater, virksomheder og andre offentlige og private aktører i stand til at beskytte og fremme menneskerettigheder. Det er en naturlig forlængelse af vores arbejde herhjemme som Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrevet giver dig seneste nyt fra instituttets verden og menneskeretlige emner.

Ved tilmelding til Institut for Menneskerettigheders nyhedsbrev registrerer vi din email og navn. Vi bruger oplysningerne til at sende dig vores nyhedsbreve. Desuden indsamler vi statistik over din anvendelse af nyhedsbrevets indhold.

Oplysningerne gemmes hos vores databehandler (Campaign Monitor). Enkelte medarbejdere på Institut for Menneskerettigheder har adgang til listen over abonnenter og statistik. Vi videregiver ikke oplysninger på enkelte abonnementer, og oplysningerne slettes med det samme, hvis du opsiger dit abonnement. Opsigelse kan ske direkte fra ethvert fremsendt nyhedsbrev ved hjælp af ’Afmeld’-linket i bunden af nyhedsbrevet. Du kan altid henvende dig til dpo@humanrights.dk for mere info om vores persondatapolitik.