Svingningers madtråd
- Antimatter
- Indlæg: 13474
- Tilmeldt: 11 jul 2005 00:11
- Geografisk sted: Her Asp ej baevre
Re: Svingningers madtråd
Jeg købte en sushi bowl for 10 minutter siden, og så var der ristede løg i, ligesom dem fra grillbaren. Jeg vil ikke kalde det en dårlig oplevelse, men er det ikke en fuldstændigt sindssygt ting at putte i sådan en ret??
Le nouveau jeune couchon
- secondtoughestintheinfant
- Indlæg: 23252
- Tilmeldt: 15 nov 2003 13:19
- Geografisk sted: Jerusalem
Re: Svingningers madtråd
Claus var undercover, lige fra han kom.
- busterask
- Indlæg: 2452
- Tilmeldt: 07 apr 2011 16:26
Re: Svingningers madtråd
Det vildeste kulinariske breakthrough jeg har haft i år har været opdagelsen af hvor kanon nemt og fuldstændig genialt det er at lave sin egen tahin/smør på solsikkekerner. Jeg er næsten der, hvor jeg foretrækker det over almindelig tahin på sesam. Og så er solsikkekerner både billige og danskproduceret. Bare tens across the board. Jeg rister mine solsikkekerner ved lav varme i lang tid for at sikre mig, at de bliver "tilberedt" hele vejen igennem. Med andre ord er det en rimelig mørk tahin uden at være bitter. Når de er (forholdsvist) afkølet fyrer jeg dem bare i minihakker-udvidelsen til min Bamix sammen med olie og vand og blender løs indtil jeg har en guddommeligt blank og cremet tahinkonsistens. Gid jeg havde kendt til det her for længst.
det meget senmoderne ungdomssvin
- andreassyr
- Indlæg: 11819
- Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
- Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Re: Svingningers madtråd
Prøv at smide lidt røget chili i, altså tørret chipotle eller bare lidt chili + røget paprika. Det bliver det ikke mindre dope af. Jeg har ofte brugt det i tacoer, bare solsikkekernepuré, avocado, lime, masser af urter og en salsa af en art.busterask skrev: ↑08 maj 2024 12:03Det vildeste kulinariske breakthrough jeg har haft i år har været opdagelsen af hvor kanon nemt og fuldstændig genialt det er at lave sin egen tahin/smør på solsikkekerner. Jeg er næsten der, hvor jeg foretrækker det over almindelig tahin på sesam. Og så er solsikkekerner både billige og danskproduceret. Bare tens across the board. Jeg rister mine solsikkekerner ved lav varme i lang tid for at sikre mig, at de bliver "tilberedt" hele vejen igennem. Med andre ord er det en rimelig mørk tahin uden at være bitter. Når de er (forholdsvist) afkølet fyrer jeg dem bare i minihakker-udvidelsen til min Bamix sammen med olie og vand og blender løs indtil jeg har en guddommeligt blank og cremet tahinkonsistens. Gid jeg havde kendt til det her for længst.
En storslået sejr for den anæmiske intellektualisme
-
- Indlæg: 304
- Tilmeldt: 13 dec 2015 19:57
Re: Svingningers madtråd
Skal jeg prøve. Laver altid den der med solsikkekerner, korianderfrø, røget chili og lime, som syr anbefalede, når jeg laver tacos.
- busterask
- Indlæg: 2452
- Tilmeldt: 07 apr 2011 16:26
-
- Indlæg: 304
- Tilmeldt: 13 dec 2015 19:57
Re: Svingningers madtråd
Vegetarretter, som er nemme og hurtige, og som er overskuelige at lave i store mængder til dagene med en nyfødt? Chili og daal er allerede i fryseren.
- Havemann
- Indlæg: 5094
- Tilmeldt: 25 mar 2005 22:29
- Geografisk sted: 2500
Re: Svingningers madtråd
måske lave en bunke pulled jackfruit. Det er lidt noget andet end en gryderet, som man jo nemt kan til at gå død i. Det tager nødvendigivs ikke længere tid end dahl og chili. så kræver det ikke meget lige at snitte lidt grøntsager og smide det i en burgerbolle... måske ovnpomfritter til. Tag også gerne en kold øl, når du er i gang
lolmao.
- Senekat
- Indlæg: 2277
- Tilmeldt: 02 apr 2014 07:45
Re: Svingningers madtråd
Og/eller kig i vegetarisk hverdags kogebøger
- andreassyr
- Indlæg: 11819
- Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
- Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Re: Svingningers madtråd
Eller en kæmpe bunke vegetarkebab. Så mange grøntsager man overhovedet gider snitte i mindre tern og vende i olivenolie og bage i ovnen til nærmest gennembrunede og skrumpne (aubergine, courgette, jordskokker, knoldselleri, rodfrugter i det hele taget, gerne noget der ikke smager alt for markant) og så op på en pande hvor man har brunet noget hakket løg og hvidløg og så vende rundt med en krydderiblanding bestående af spidskommen, koriander, røget paprika, lidt nellike, masser af allehånde (vigtigt!) og lidt muskatblomme - eller hvad man nu synes. Masser af salt, nogle gode stænk eddike der lige koges af, og så i fryseren i passende portioner. Spis det med humus, brød og hvad du ellers kan finde af mere eller mindre spiseklart kebabtilbehør. Creme fraiche-dressing er optional, men jeg kan sagtens finde på det.
Hov, og smid også meget gerne en eller anden form for andet protein i, revet tofu, quorn, ærtefars, whatever. Det får det til at fylde, og det smager alligevel mest af krydderierne, som man ikke skal være nærig med.
Hov, og smid også meget gerne en eller anden form for andet protein i, revet tofu, quorn, ærtefars, whatever. Det får det til at fylde, og det smager alligevel mest af krydderierne, som man ikke skal være nærig med.
En storslået sejr for den anæmiske intellektualisme
Hvem er online
Brugere der viser dette forum: Ingen og 1 gæst