#7
Indlæg
af Ali Pilfinger » 20 jun 2022 16:04
Der findes to slags mennesker: Dem der spiser det bedste først, og dem der gemmer det bedste til sidst. Fransk hotdog er lavet til dem, der spiser det bedste først, og jeg er ikke en af dem.
Indretningen i en fransk hotdog er – indrømmet – blændende som convenience food på farten, lige til at gå eller endda køre med og hapse af med den ene hånd, mens den anden hånd på styret fører fransk hotdoggeren igennem byen. Det forudsætter selvfølgelig, at den er vellavet, dvs. ikke overfyldt af dress eller udhulet igennem siderne. Når det en sjælden gang virker, er det i et strengt praktisk perspektiv genialt.
Jeg kan bare ikke huske, at jeg nogensinde har fået en fransk hotdog, hvor den sidste bid ikke var super nedtur. En fransk hotdog er til den slags mennesker, der peaker tidligt og er ligeglade med at forlade måltidet med eksempelvis som her en trist fornemmelse af optøet (ikke ristet) dej. Hvis jeg har to hænder til rådighed, vil jeg til hver en tid fravælge en fransk hotdog pga. de sidste tre centimeter. De er ikke mere værd end posen.
Jeg foretrækker altså klart en åben, som tilmed har alt det en fransk heller ikke kan: surt fra agurkerne, skarpt fra det rå løg, knas fra de stegte og ikke mindst garanti for snaskede fingre, som jo er det, man vil have, når man vil snaske med to hænder.
Fransk hotdog: Møg