Den kødløse opskriftstråd!

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Besvar
besked
Forfatter
Brugeravatar
Ællington
Indlæg: 10915
Tilmeldt: 26 maj 2010 17:17
Spotify: 114022072
Geografisk sted: Working class hero.

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#351 Indlæg af Ællington » 18 sep 2023 09:40

Jamen det lyder da bare så skønt.
Hvor meget (lager)-eddike subsidiært vand bliver brugt til lagen?
Går det gør godt med rødkål`?

Jeg stod jo lørdag formiddag, helt skæv i ansigtet efter at have købt halvdelen af butikken, nede i køen ved Kvickly i Hvidovre.
Pludselig sænkede mørket sig om muligt endnu dybere i mit sind, og jeg mærkede angsten fra de milliarder af atomer, der hvirvlede omkring mig i ét stort, på kvanteplanet teoretisk tomrum - nu virkede deres trussel om at opsluge min krop fysisk. I det skreg jeg de ord, som jeg aldrig havde troet, jeg skulle sige:
"Jeg har glemt ribsgele!!!"
Så ned at finde denne hemmelige ingrediens til mit rådkål, så jeg kunne komme hjem med det, der viste sig at være en teoretisk flæskesteg. Vi har i hvert fald ikke haft tid eller kræfter til at lave den endnu, og nu fryser vi lortet ned og tager andre rester fra fryseren op.
Så opskrift på sur rødkål, m/u ribsgele, modtages med fryd, som din Dayan netop er blevet.

----

Jeg har i øvrigt to gulerødder liggende!
Ikke en, ikke tre.
Håber meget, at jeg kan bruge denne opskrift med rødkål også.
Der kom en vagtmester løbende, og overrakte mig toppen af dragespiret.

pine
Indlæg: 299
Tilmeldt: 13 dec 2015 19:57

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#352 Indlæg af pine » 22 sep 2023 17:41

Hvad er jeres go-to vegetariske efterårsretter? Melanzane alla parmigiana egner sig godt. Den anden dag lavede jeg en lasagne med græskarpure, stegte zucchini og mornay. Holdt også virkelig godt. Dobbeltpanerede blomkål er også for vildt. Hvilke retter skal jeg bruge mit efterår på at lære at lave?

Brugeravatar
Hansen
Indlæg: 5262
Tilmeldt: 10 apr 2006 17:23

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#353 Indlæg af Hansen » 22 sep 2023 17:56

pine skrev:
22 sep 2023 17:41
Hvad er jeres go-to vegetariske efterårsretter? Melanzane alla parmigiana egner sig godt. Den anden dag lavede jeg en lasagne med græskarpure, stegte zucchini og mornay. Holdt også virkelig godt. Dobbeltpanerede blomkål er også for vildt. Hvilke retter skal jeg bruge mit efterår på at lære at lave?
Udover biksemad med rødbeder i stedet for, så er den her rodfrugts-karryret en favorit her i huset https://www.mergroent.dk/indisk-curry-paa-rodfrugter/
https://www.facebook.com/pages/Navy-Bru ... 7670829460
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that

Brugeravatar
Hansen
Indlæg: 5262
Tilmeldt: 10 apr 2006 17:23

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#354 Indlæg af Hansen » 06 jan 2024 18:59

Min kone forsøger sig med reels på Instagram, som supplement til sin blog. Kan I give lidt feedback på formen, indholdet og relevansen?
https://www.instagram.com/reel/C1wHa6DK ... EzYmMxYg==
https://www.facebook.com/pages/Navy-Bru ... 7670829460
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that

Brugeravatar
00Void
Indlæg: 8443
Tilmeldt: 10 jul 2006 19:04

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#355 Indlæg af 00Void » 07 jan 2024 10:47

Rimelig stressende og svært at følge med…

Jeg ville placere teksten på en solid baggrund, eller bare have teksten det samme sted så ens øjne ikke skal flakke rundt for at opfange den. Ville nok også sætte tempoet lidt ned både ved at skrue ned for de hurtige klip og vælge noget lidt mindre pumped musik.. fik helt åndenød.. Maden ser god ud!

Brugeravatar
Langley
Indlæg: 16099
Tilmeldt: 03 feb 2004 09:20
Geografisk sted: Maryland

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#356 Indlæg af Langley » 07 jan 2024 11:00

jeg lavede en rosenkålsrisotto igår. Først en fond af stokkene, skar hovederne i kvarte og cremede dem op i kvarte - olivenolie, ansjos, parmigiano og tre dråber citron. Så startede jeg en risotto op med urter og mere rosenkål og tilsatte rosenkål da den var næsten færdig. ristede mandler, Toppede med ristede hakkede mandlerne og mere hårdt stegt rosenkål. Havde jeg haft nogle god brødkrumme havde jeg også brugt det til topping.
Musik er en herlig ting, den tæmmer dyret i mennesket Joseph Vissarionovich Stalin

Brugeravatar
Dialingleft
Indlæg: 5024
Tilmeldt: 10 dec 2019 21:45
Geografisk sted: Psykopatsamfundet

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#357 Indlæg af Dialingleft » 07 jan 2024 11:29

Hey er det din kone Hansen. Sejt. Algoritmen foreslog mig at følge igår. Ser godt ud. Videoen er dog som void siger lidt svær at følge med im opskrifterne ser supergode ud
Kongen af Danmark skrev:
14 mar 2023 10:25
Så guder vi den sgu bare for resten, drenge

Brugeravatar
Hansen
Indlæg: 5262
Tilmeldt: 10 apr 2006 17:23

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#358 Indlæg af Hansen » 08 jan 2024 10:12

Dialingleft skrev:
07 jan 2024 11:29
Hey er det din kone Hansen. Sejt. Algoritmen foreslog mig at følge igår. Ser godt ud. Videoen er dog som void siger lidt svær at følge med im opskrifterne ser supergode ud
Tak for input begge to, meget anvendeligt. Det er en svær balance imellem, at der skal være indhold nok til at det ikke skal være tiktok-ligegyldigt, men samtidigt til at holde ud at kigge på. Hun skal nok ramme den på et tidspunkt :)
Jeg spørger jer nok igen når der er kommet flere op, men det er altså ikke tænkt som reklame. I er bare mere kvalificerede kritikere end de fleste af hendes følgere, der kender hendes mad i forvejen.
https://www.facebook.com/pages/Navy-Bru ... 7670829460
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that

Brugeravatar
Langley
Indlæg: 16099
Tilmeldt: 03 feb 2004 09:20
Geografisk sted: Maryland

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#359 Indlæg af Langley » 22 feb 2024 22:25

min nye supersnack er i dag således:
Dagens portion labneh, rørt op med resterne af tomatsalaten på det dyreste tomater jeg kunne finde (80 kr/kg), med mere af den mest grønne olivenolie du har, basil, kværnet peber etc - tag to stykker af den mest kernede knækbrød i skabet (Coop 65 kerne knæk er bedst so far), tomatsalaten smøres mellem to stykker og garneres med et par ansjosfileter. Num ... Igår nogenlunde det samme men med avocado og man forstiller sig at det også ville være godt med noget røgost og udvanded agurk.
Musik er en herlig ting, den tæmmer dyret i mennesket Joseph Vissarionovich Stalin

Brugeravatar
Senekat
Indlæg: 2252
Tilmeldt: 02 apr 2014 07:45

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#360 Indlæg af Senekat » 23 feb 2024 07:28

En af vores faste vegetariske hverdagsretter - kan laves med ammehjerne:

2 dl quinoa skylles i koldt vand og koges 15-20 minutter i 4 dl vand

1 squash, 1 rødløg og 3 gulerødder skæres i stykker og bages i ovnen vendt i olivenolie, rosenharissa, salt og peber

dressing:
1 spsk æblecidereddike
1 tsk honning
1 tsk dijon sennep
3 spsk olivenolie
rystes sammen i et lille syltetøjsglas

det hele vendes sammen i et fad og overhældes med smuldret feta og saft og skal fra 1 citron

Tilsæt evt oliven, hvis du synes, det passer til.

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 1 gæst