Den kødløse opskriftstråd!
- Ællington
- Indlæg: 10915
- Tilmeldt: 26 maj 2010 17:17
- Spotify: 114022072
- Geografisk sted: Working class hero.
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Jamen det lyder da bare så skønt.
Hvor meget (lager)-eddike subsidiært vand bliver brugt til lagen?
Går det gør godt med rødkål`?
Jeg stod jo lørdag formiddag, helt skæv i ansigtet efter at have købt halvdelen af butikken, nede i køen ved Kvickly i Hvidovre.
Pludselig sænkede mørket sig om muligt endnu dybere i mit sind, og jeg mærkede angsten fra de milliarder af atomer, der hvirvlede omkring mig i ét stort, på kvanteplanet teoretisk tomrum - nu virkede deres trussel om at opsluge min krop fysisk. I det skreg jeg de ord, som jeg aldrig havde troet, jeg skulle sige:
"Jeg har glemt ribsgele!!!"
Så ned at finde denne hemmelige ingrediens til mit rådkål, så jeg kunne komme hjem med det, der viste sig at være en teoretisk flæskesteg. Vi har i hvert fald ikke haft tid eller kræfter til at lave den endnu, og nu fryser vi lortet ned og tager andre rester fra fryseren op.
Så opskrift på sur rødkål, m/u ribsgele, modtages med fryd, som din Dayan netop er blevet.
----
Jeg har i øvrigt to gulerødder liggende!
Ikke en, ikke tre.
Håber meget, at jeg kan bruge denne opskrift med rødkål også.
Hvor meget (lager)-eddike subsidiært vand bliver brugt til lagen?
Går det gør godt med rødkål`?
Jeg stod jo lørdag formiddag, helt skæv i ansigtet efter at have købt halvdelen af butikken, nede i køen ved Kvickly i Hvidovre.
Pludselig sænkede mørket sig om muligt endnu dybere i mit sind, og jeg mærkede angsten fra de milliarder af atomer, der hvirvlede omkring mig i ét stort, på kvanteplanet teoretisk tomrum - nu virkede deres trussel om at opsluge min krop fysisk. I det skreg jeg de ord, som jeg aldrig havde troet, jeg skulle sige:
"Jeg har glemt ribsgele!!!"
Så ned at finde denne hemmelige ingrediens til mit rådkål, så jeg kunne komme hjem med det, der viste sig at være en teoretisk flæskesteg. Vi har i hvert fald ikke haft tid eller kræfter til at lave den endnu, og nu fryser vi lortet ned og tager andre rester fra fryseren op.
Så opskrift på sur rødkål, m/u ribsgele, modtages med fryd, som din Dayan netop er blevet.
----
Jeg har i øvrigt to gulerødder liggende!
Ikke en, ikke tre.
Håber meget, at jeg kan bruge denne opskrift med rødkål også.
Der kom en vagtmester løbende, og overrakte mig toppen af dragespiret.
-
- Indlæg: 299
- Tilmeldt: 13 dec 2015 19:57
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Hvad er jeres go-to vegetariske efterårsretter? Melanzane alla parmigiana egner sig godt. Den anden dag lavede jeg en lasagne med græskarpure, stegte zucchini og mornay. Holdt også virkelig godt. Dobbeltpanerede blomkål er også for vildt. Hvilke retter skal jeg bruge mit efterår på at lære at lave?
- Hansen
- Indlæg: 5262
- Tilmeldt: 10 apr 2006 17:23
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Udover biksemad med rødbeder i stedet for, så er den her rodfrugts-karryret en favorit her i huset https://www.mergroent.dk/indisk-curry-paa-rodfrugter/pine skrev: ↑22 sep 2023 17:41Hvad er jeres go-to vegetariske efterårsretter? Melanzane alla parmigiana egner sig godt. Den anden dag lavede jeg en lasagne med græskarpure, stegte zucchini og mornay. Holdt også virkelig godt. Dobbeltpanerede blomkål er også for vildt. Hvilke retter skal jeg bruge mit efterår på at lære at lave?
https://www.facebook.com/pages/Navy-Bru ... 7670829460
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
- Hansen
- Indlæg: 5262
- Tilmeldt: 10 apr 2006 17:23
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Min kone forsøger sig med reels på Instagram, som supplement til sin blog. Kan I give lidt feedback på formen, indholdet og relevansen?
https://www.instagram.com/reel/C1wHa6DK ... EzYmMxYg==
https://www.instagram.com/reel/C1wHa6DK ... EzYmMxYg==
https://www.facebook.com/pages/Navy-Bru ... 7670829460
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
- 00Void
- Indlæg: 8443
- Tilmeldt: 10 jul 2006 19:04
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Rimelig stressende og svært at følge med…
Jeg ville placere teksten på en solid baggrund, eller bare have teksten det samme sted så ens øjne ikke skal flakke rundt for at opfange den. Ville nok også sætte tempoet lidt ned både ved at skrue ned for de hurtige klip og vælge noget lidt mindre pumped musik.. fik helt åndenød.. Maden ser god ud!
Jeg ville placere teksten på en solid baggrund, eller bare have teksten det samme sted så ens øjne ikke skal flakke rundt for at opfange den. Ville nok også sætte tempoet lidt ned både ved at skrue ned for de hurtige klip og vælge noget lidt mindre pumped musik.. fik helt åndenød.. Maden ser god ud!
- Langley
- Indlæg: 16099
- Tilmeldt: 03 feb 2004 09:20
- Geografisk sted: Maryland
Re: Den kødløse opskriftstråd!
jeg lavede en rosenkålsrisotto igår. Først en fond af stokkene, skar hovederne i kvarte og cremede dem op i kvarte - olivenolie, ansjos, parmigiano og tre dråber citron. Så startede jeg en risotto op med urter og mere rosenkål og tilsatte rosenkål da den var næsten færdig. ristede mandler, Toppede med ristede hakkede mandlerne og mere hårdt stegt rosenkål. Havde jeg haft nogle god brødkrumme havde jeg også brugt det til topping.
Musik er en herlig ting, den tæmmer dyret i mennesket Joseph Vissarionovich Stalin
- Dialingleft
- Indlæg: 5024
- Tilmeldt: 10 dec 2019 21:45
- Geografisk sted: Psykopatsamfundet
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Hey er det din kone Hansen. Sejt. Algoritmen foreslog mig at følge igår. Ser godt ud. Videoen er dog som void siger lidt svær at følge med im opskrifterne ser supergode ud
- Hansen
- Indlæg: 5262
- Tilmeldt: 10 apr 2006 17:23
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Tak for input begge to, meget anvendeligt. Det er en svær balance imellem, at der skal være indhold nok til at det ikke skal være tiktok-ligegyldigt, men samtidigt til at holde ud at kigge på. Hun skal nok ramme den på et tidspunktDialingleft skrev: ↑07 jan 2024 11:29Hey er det din kone Hansen. Sejt. Algoritmen foreslog mig at følge igår. Ser godt ud. Videoen er dog som void siger lidt svær at følge med im opskrifterne ser supergode ud
Jeg spørger jer nok igen når der er kommet flere op, men det er altså ikke tænkt som reklame. I er bare mere kvalificerede kritikere end de fleste af hendes følgere, der kender hendes mad i forvejen.
https://www.facebook.com/pages/Navy-Bru ... 7670829460
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
- Langley
- Indlæg: 16099
- Tilmeldt: 03 feb 2004 09:20
- Geografisk sted: Maryland
Re: Den kødløse opskriftstråd!
min nye supersnack er i dag således:
Dagens portion labneh, rørt op med resterne af tomatsalaten på det dyreste tomater jeg kunne finde (80 kr/kg), med mere af den mest grønne olivenolie du har, basil, kværnet peber etc - tag to stykker af den mest kernede knækbrød i skabet (Coop 65 kerne knæk er bedst so far), tomatsalaten smøres mellem to stykker og garneres med et par ansjosfileter. Num ... Igår nogenlunde det samme men med avocado og man forstiller sig at det også ville være godt med noget røgost og udvanded agurk.
Dagens portion labneh, rørt op med resterne af tomatsalaten på det dyreste tomater jeg kunne finde (80 kr/kg), med mere af den mest grønne olivenolie du har, basil, kværnet peber etc - tag to stykker af den mest kernede knækbrød i skabet (Coop 65 kerne knæk er bedst so far), tomatsalaten smøres mellem to stykker og garneres med et par ansjosfileter. Num ... Igår nogenlunde det samme men med avocado og man forstiller sig at det også ville være godt med noget røgost og udvanded agurk.
Musik er en herlig ting, den tæmmer dyret i mennesket Joseph Vissarionovich Stalin
- Senekat
- Indlæg: 2252
- Tilmeldt: 02 apr 2014 07:45
Re: Den kødløse opskriftstråd!
En af vores faste vegetariske hverdagsretter - kan laves med ammehjerne:
2 dl quinoa skylles i koldt vand og koges 15-20 minutter i 4 dl vand
1 squash, 1 rødløg og 3 gulerødder skæres i stykker og bages i ovnen vendt i olivenolie, rosenharissa, salt og peber
dressing:
1 spsk æblecidereddike
1 tsk honning
1 tsk dijon sennep
3 spsk olivenolie
rystes sammen i et lille syltetøjsglas
det hele vendes sammen i et fad og overhældes med smuldret feta og saft og skal fra 1 citron
Tilsæt evt oliven, hvis du synes, det passer til.
2 dl quinoa skylles i koldt vand og koges 15-20 minutter i 4 dl vand
1 squash, 1 rødløg og 3 gulerødder skæres i stykker og bages i ovnen vendt i olivenolie, rosenharissa, salt og peber
dressing:
1 spsk æblecidereddike
1 tsk honning
1 tsk dijon sennep
3 spsk olivenolie
rystes sammen i et lille syltetøjsglas
det hele vendes sammen i et fad og overhældes med smuldret feta og saft og skal fra 1 citron
Tilsæt evt oliven, hvis du synes, det passer til.
Hvem er online
Brugere der viser dette forum: Ingen og 1 gæst