Forkert tråd...?dayan skrev: ↑13 feb 2023 11:32For en måneds tid siden lavede jeg en form for lu shui, eller master stock, som det hedder på moderne dansk. Suppegrønt, soya, brun farin (jeg orkede ikke at købe en af de her obskure kinesiske sukkertyper), hvidløg, ingefær, forårsløg, stjerneanis, muskatblomme, sichuanpeber, kanel og måske noget mere. Koges en times tid og sies, så har man en yderst aromatisk grundfond, som kan bruges igen og igen. Jeg var lidt skeptisk over for sukkeret, men det smager selvfølgelig godt. Efter nogle forskellige forsøg er følgende favoritten: gulerod og porre i tynde skiver, halverede shiitake og halveret bladbede. Koge koge, op af fonden og på nogle kridhvide ris med sesamfrø og så videre. Fonden sies og ryger tilbage i køleskabet. Alt smager dejlig salt og klistret, når det har været i sådan en lu shui (som rimer på Bill Fay, jeg spurgte kineseren fra New China Trading). Fungerer også fint med broccoli, spidskål osv., hvis man ikke gider rende rundt og købe gai lan og den slags. Jeg har aldrig været i Asien og skal aldrig uden for EU igen, men min nabo har boet forskellige steder derovre, og han siger, at det smager rigtigt. Han fik et lille espressoglas med lun fond fra køkkenvinduet, mens vi talte om rotterne.
Den kødløse opskriftstråd!
- Promo
- Indlæg: 441
- Tilmeldt: 25 dec 2019 12:38
Re: Den kødløse opskriftstråd!
- dayan
- Indlæg: 7407
- Tilmeldt: 17 nov 2004 12:02
Re: Den kødløse opskriftstråd!
De var ikke endt i gryden endnu på det tidspunkt.
Anch’io potrei cambiare nome, non sono nessuno, io, il nome è soltanto un suono non è necessario che sia sempre lo stesso, tanto più che moltissimi altri ce l’hanno uguale al mio, e poi la mia presenza non è continua, per nessuno, può incominciare a finire in un punto qualunque.
- Hansen
- Indlæg: 5263
- Tilmeldt: 10 apr 2006 17:23
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Må jeg ikke lige prale med min kones nye madblog? https://www.mergroent.dk/ og facebook https://www.facebook.com/MerGroent
Primært vegetar, og så en fed blanding af egentlige retter, pålæg, spreads og alt muligt andet. Jeg er kæmpe fan af både hende og hendes mad
Primært vegetar, og så en fed blanding af egentlige retter, pålæg, spreads og alt muligt andet. Jeg er kæmpe fan af både hende og hendes mad
https://www.facebook.com/pages/Navy-Bru ... 7670829460
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
- i farver
- Indlæg: 277
- Tilmeldt: 21 apr 2021 18:00
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Det ser lækkert ud.
- Hansen
- Indlæg: 5263
- Tilmeldt: 10 apr 2006 17:23
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Jeg fortsætter lige en samtale fra en anden tråd, da det er mere relevant her. Forhistorien er behovet for en vegetar-udgave af lever postej:
For ikke at rode for meget i M, M eller M-tråden, så kopierer jeg dette indlæg over til den kødløse opskrift-tråd, så folk der er interesserede kan hjælpe mig der. Også gerne med et godt navn til frikadeller?
Jeg kan afsløre, at efter at hun fik udfordringen har jeg været prøvekanin for de mest fantastiske udgaver af vegetar-leverpostej. Hun er ikke selv helt tilfreds endnu, og det passer mig fint. MEN! Hvad skal vi kalde sådan en, altså det er jo tydeligvis ikke en leverpostej, når der ikke er lever i?Winter Chylde skrev: ↑01 mar 2023 11:54Jeg glæder mig til Hansens frues opskrift på levepostej med facon. Det er sjovt nok noget jeg har hørt fra mange danske vegetarvenner, at det eneste de virkelig savner er leverpostej.
For ikke at rode for meget i M, M eller M-tråden, så kopierer jeg dette indlæg over til den kødløse opskrift-tråd, så folk der er interesserede kan hjælpe mig der. Også gerne med et godt navn til frikadeller?
https://www.facebook.com/pages/Navy-Bru ... 7670829460
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
- Ali Pilfinger
- Indlæg: 7592
- Tilmeldt: 15 feb 2004 21:38
- Hansen
- Indlæg: 5263
- Tilmeldt: 10 apr 2006 17:23
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Det lyder næsten lidt for let, gør det ikke?
For at kunne kaldes en postej, så skal den være tilberedt ved opvarmning, og det er den her ikke. Det er sådan set en slags spread, men det er også et ubrugeligt ord synes jeg.
https://www.facebook.com/pages/Navy-Bru ... 7670829460
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
https://www.youtube.com/channel/UCDOaJy ... _4xc-rVj3Q
https://slagskygge.bandcamp.com/album/blinding-light
What would we do without television? Live I suppose, and sometimes you are just not in the mood for that
- Kong Louie
- Indlæg: 7857
- Tilmeldt: 18 jul 2016 19:24
- Winter Chylde
- Indlæg: 2324
- Tilmeldt: 23 nov 2013 21:44
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Levepostej
Hvem er online
Brugere der viser dette forum: Ingen og 1 gæst