Den kødløse opskriftstråd!
- Winter Chylde
- Indlæg: 2356
- Tilmeldt: 23 nov 2013 21:44
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Bruger primært sukkerroer når jeg kan komme til at stjæle dem fra marken
- Dialingleft
- Indlæg: 5064
- Tilmeldt: 10 dec 2019 21:45
- Geografisk sted: Psykopatsamfundet
- burdette
- Indlæg: 1113
- Tilmeldt: 29 okt 2006 19:35
- Geografisk sted: Århus
Re: Den kødløse opskriftstråd!
En god opskrift på (jule-)linsedeller? Er eneste vegetar til juleaften, så står selv for et alternativ til and og steg. Nøddepostej som vist ellers er go-to for mange virker lidt overkill.
- andreassyr
- Indlæg: 11835
- Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
- Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Der er ikke linser i og de er ikke i udgangspunktet særskilt julede, men Aamann har en opskrift på blomkålsfrikadeller som i hvert fald er rigtig gode. Man skal virkelig sørge for at få krammet mest mulig vand ud af blomkålen, mælken synes jeg gør konsistensen for tynd (hvis man udelader den kan man godt holde dem frikadelleformede, hvis ikke flader de helt ud) og mængden af rå salvie er klart i overkanten. Man kunne garanteret også give dem lidt muskat og måske nellike når nu det er julemad.
En storslået sejr for den anæmiske intellektualisme
- burdette
- Indlæg: 1113
- Tilmeldt: 29 okt 2006 19:35
- Geografisk sted: Århus
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Klasse, tak! Den vil jeg forsøge mig med.
- cloveroverdover
- Indlæg: 1507
- Tilmeldt: 27 aug 2005 20:43
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Jeg har gennem flere år lavet de her frikadeller med hasselnødder og svampe. De smager julet, synes jeg, men det kan jo være gentagelsens kraft.
I know all about the facts of life. And I don't think much of them.
-
- Indlæg: 102
- Tilmeldt: 19 jul 2022 13:02
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Ellers føler jeg et godt vegetarisk lifehack er at gi en fuck for juletemaet og bare lave noget fråderen risotto fx
- Winter Chylde
- Indlæg: 2356
- Tilmeldt: 23 nov 2013 21:44
- Dialingleft
- Indlæg: 5064
- Tilmeldt: 10 dec 2019 21:45
- Geografisk sted: Psykopatsamfundet
Re: Den kødløse opskriftstråd!
Det er nemlig helt ekstremt lækkert. Dayans kom også forbi med en til mig. Håber Gil giver dig en smule rabat, når nu du sådan spreder budskabet.
- dayan
- Indlæg: 7436
- Tilmeldt: 17 nov 2004 12:02
Re: Den kødløse opskriftstråd!
For en måneds tid siden lavede jeg en form for lu shui, eller master stock, som det hedder på moderne dansk. Suppegrønt, soya, brun farin (jeg orkede ikke at købe en af de her obskure kinesiske sukkertyper), hvidløg, ingefær, forårsløg, stjerneanis, muskatblomme, sichuanpeber, kanel og måske noget mere. Koges en times tid og sies, så har man en yderst aromatisk grundfond, som kan bruges igen og igen. Jeg var lidt skeptisk over for sukkeret, men det smager selvfølgelig godt. Efter nogle forskellige forsøg er følgende favoritten: gulerod og porre i tynde skiver, halverede shiitake og halveret bladbede. Koge koge, op af fonden og på nogle kridhvide ris med sesamfrø og så videre. Fonden sies og ryger tilbage i køleskabet. Alt smager dejlig salt og klistret, når det har været i sådan en lu shui (som rimer på Bill Fay, jeg spurgte kineseren fra New China Trading). Fungerer også fint med broccoli, spidskål osv., hvis man ikke gider rende rundt og købe gai lan og den slags. Jeg har aldrig været i Asien og skal aldrig uden for EU igen, men min nabo har boet forskellige steder derovre, og han siger, at det smager rigtigt. Han fik et lille espressoglas med lun fond fra køkkenvinduet, mens vi talte om rotterne.
Anch’io potrei cambiare nome, non sono nessuno, io, il nome è soltanto un suono non è necessario che sia sempre lo stesso, tanto più che moltissimi altri ce l’hanno uguale al mio, e poi la mia presenza non è continua, per nessuno, può incominciare a finire in un punto qualunque.
Hvem er online
Brugere der viser dette forum: Ingen og 2 gæster