Den kødløse opskriftstråd!

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
Besvar
besked
Forfatter
Brugeravatar
Winter Chylde
Indlæg: 2356
Tilmeldt: 23 nov 2013 21:44

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#321 Indlæg af Winter Chylde » 30 nov 2022 12:02

Bruger primært sukkerroer når jeg kan komme til at stjæle dem fra marken

Brugeravatar
Dialingleft
Indlæg: 5064
Tilmeldt: 10 dec 2019 21:45
Geografisk sted: Psykopatsamfundet

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#322 Indlæg af Dialingleft » 01 dec 2022 19:52

dayan skrev:
30 nov 2022 09:18
Køb en ordentlig tahina. Har Bracha er min favorit.
Billede
Hvor ?
Kongen af Danmark skrev:
14 mar 2023 10:25
Så guder vi den sgu bare for resten, drenge

Brugeravatar
burdette
Indlæg: 1113
Tilmeldt: 29 okt 2006 19:35
Geografisk sted: Århus

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#323 Indlæg af burdette » 20 dec 2022 05:58

En god opskrift på (jule-)linsedeller? Er eneste vegetar til juleaften, så står selv for et alternativ til and og steg. Nøddepostej som vist ellers er go-to for mange virker lidt overkill.

Brugeravatar
andreassyr
Indlæg: 11835
Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#324 Indlæg af andreassyr » 20 dec 2022 06:57

Der er ikke linser i og de er ikke i udgangspunktet særskilt julede, men Aamann har en opskrift på blomkålsfrikadeller som i hvert fald er rigtig gode. Man skal virkelig sørge for at få krammet mest mulig vand ud af blomkålen, mælken synes jeg gør konsistensen for tynd (hvis man udelader den kan man godt holde dem frikadelleformede, hvis ikke flader de helt ud) og mængden af rå salvie er klart i overkanten. Man kunne garanteret også give dem lidt muskat og måske nellike når nu det er julemad.
En storslået sejr for den anæmiske intellektualisme

Brugeravatar
burdette
Indlæg: 1113
Tilmeldt: 29 okt 2006 19:35
Geografisk sted: Århus

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#325 Indlæg af burdette » 20 dec 2022 08:36

Klasse, tak! Den vil jeg forsøge mig med.

Brugeravatar
cloveroverdover
Indlæg: 1507
Tilmeldt: 27 aug 2005 20:43

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#326 Indlæg af cloveroverdover » 20 dec 2022 08:55

Jeg har gennem flere år lavet de her frikadeller med hasselnødder og svampe. De smager julet, synes jeg, men det kan jo være gentagelsens kraft.
I know all about the facts of life. And I don't think much of them.

badminton
Indlæg: 102
Tilmeldt: 19 jul 2022 13:02

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#327 Indlæg af badminton » 20 dec 2022 10:37

Ellers føler jeg et godt vegetarisk lifehack er at gi en fuck for juletemaet og bare lave noget fråderen risotto fx :D

Brugeravatar
Winter Chylde
Indlæg: 2356
Tilmeldt: 23 nov 2013 21:44

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#328 Indlæg af Winter Chylde » 31 dec 2022 13:12

dayan skrev:
30 nov 2022 09:18
Køb en ordentlig tahina. Har Bracha er min favorit.
Billede
Tak for zionistisk Marshall-hjælp! Jeg medgiver at det er en helt anden smagsliga. Nu hvor jeg har modtaget sådan en Har Bracha fra dayan, så vil jeg gerne høre boardets bedste hummusopskrifter.

Brugeravatar
Dialingleft
Indlæg: 5064
Tilmeldt: 10 dec 2019 21:45
Geografisk sted: Psykopatsamfundet

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#329 Indlæg af Dialingleft » 31 dec 2022 13:54

Det er nemlig helt ekstremt lækkert. Dayans kom også forbi med en til mig. Håber Gil giver dig en smule rabat, når nu du sådan spreder budskabet.
Kongen af Danmark skrev:
14 mar 2023 10:25
Så guder vi den sgu bare for resten, drenge

Brugeravatar
dayan
Indlæg: 7436
Tilmeldt: 17 nov 2004 12:02

Re: Den kødløse opskriftstråd!

#330 Indlæg af dayan » 13 feb 2023 11:32

For en måneds tid siden lavede jeg en form for lu shui, eller master stock, som det hedder på moderne dansk. Suppegrønt, soya, brun farin (jeg orkede ikke at købe en af de her obskure kinesiske sukkertyper), hvidløg, ingefær, forårsløg, stjerneanis, muskatblomme, sichuanpeber, kanel og måske noget mere. Koges en times tid og sies, så har man en yderst aromatisk grundfond, som kan bruges igen og igen. Jeg var lidt skeptisk over for sukkeret, men det smager selvfølgelig godt. Efter nogle forskellige forsøg er følgende favoritten: gulerod og porre i tynde skiver, halverede shiitake og halveret bladbede. Koge koge, op af fonden og på nogle kridhvide ris med sesamfrø og så videre. Fonden sies og ryger tilbage i køleskabet. Alt smager dejlig salt og klistret, når det har været i sådan en lu shui (som rimer på Bill Fay, jeg spurgte kineseren fra New China Trading). Fungerer også fint med broccoli, spidskål osv., hvis man ikke gider rende rundt og købe gai lan og den slags. Jeg har aldrig været i Asien og skal aldrig uden for EU igen, men min nabo har boet forskellige steder derovre, og han siger, at det smager rigtigt. Han fik et lille espressoglas med lun fond fra køkkenvinduet, mens vi talte om rotterne.
Anch’io potrei cambiare nome, non sono nessuno, io, il nome è soltanto un suono non è necessario che sia sempre lo stesso, tanto più che moltissimi altri ce l’hanno uguale al mio, e poi la mia presenza non è continua, per nessuno, può incominciare a finire in un punto qualunque.

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 2 gæster