Svingninger fermenterer

Film & tv, litteratur, billedkunst, mad mm.
besked
Forfatter
Brugeravatar
00Void
Indlæg: 8464
Tilmeldt: 10 jul 2006 19:04

Re: Svingninger fermenterer

#21 Indlæg af 00Void » 23 maj 2023 07:46

PeterEllermann skrev:
22 maj 2023 14:08
Der begynder også snart (om noget tid!) at komme figner på figentræet - #KaDetNoget?!?
Har ikke prøvet men læser man kan blende sine figner, tilsætte lidt vandkefir eller valle og lade blandingen fermentere et par dage, tilsætte honning og lidt kanel (sidstnævnte havde jeg nok udeladt), og spise med ost. Lyder sgu meget fråderen synes jeg.

Brugeravatar
andreassyr
Indlæg: 11843
Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingninger fermenterer

#22 Indlæg af andreassyr » 23 maj 2023 07:55

Nu er det jo også snart tid (plejer at passe med hyldeblomsterne) til at plukke de grønne stikkelsbær, hvis man er i nærheden af sådan nogen - de er også gode at fermentere. Så kan man enten bruge dem lidt som man ville bruge en tomatillo til en salsa, eller bare i skiver/stykker til eksempelvis makrel eller gris.
En storslået sejr for den anæmiske intellektualisme

Brugeravatar
Winter Chylde
Indlæg: 2366
Tilmeldt: 23 nov 2013 21:44

Re: Svingninger fermenterer

#23 Indlæg af Winter Chylde » 23 maj 2023 09:11

Har både stikkelsbær og senere på året tomatillos. Hvordan fermenterer du stikkelsbær?

Brugeravatar
andreassyr
Indlæg: 11843
Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingninger fermenterer

#24 Indlæg af andreassyr » 23 maj 2023 09:27

Ret lige ud af landevejen, i lage med 2% salt af total vægt og en frysepose på toppen. Det tager lidt tid før der kommer gang i dem grundet den kraftige skal, men 3-4 ugers tid ude burde gøre noget ved det, og så på køl. Har ikke prøvet at smide krydderurter med, men det kunne man helt sikkert sagtens. Så ville man få noget der mindede om de grønne tomater jeg har lavet flere gange når jeg godt kunne se at de sidste ikke ville nå at modne inden den første frost. Med estragon eller dild og en chili eller to. Det er også en helt genial druksnack.
En storslået sejr for den anæmiske intellektualisme

Brugeravatar
Ællington
Indlæg: 10991
Tilmeldt: 26 maj 2010 17:17
Spotify: 114022072
Geografisk sted: Working class hero.

Re: Svingninger fermenterer

#25 Indlæg af Ællington » 23 maj 2023 10:05

Er der en restaurant der serverer disse lækre fermenterede druksnacks?
Med en lækker vodka til, Bardok style?
"Un guardiano arrivò correndo e mi porse la cima della guglia del drago."

Brugeravatar
00Void
Indlæg: 8464
Tilmeldt: 10 jul 2006 19:04

Re: Svingninger fermenterer

#26 Indlæg af 00Void » 23 maj 2023 10:09

Tror sgu det er rimelig standard hipstervinbar efterhånden, men engang kunne man jo i al fald få vodka med saltagurker nede på BAR på kronborggade uden det var noget la di dah

edit: måske lidt et stretch at kalde den for en restaurant...

Brugeravatar
Ællington
Indlæg: 10991
Tilmeldt: 26 maj 2010 17:17
Spotify: 114022072
Geografisk sted: Working class hero.

Re: Svingninger fermenterer

#27 Indlæg af Ællington » 23 maj 2023 10:27

Jeg må noget mere på hipstervinbar. :klaphat:
"Un guardiano arrivò correndo e mi porse la cima della guglia del drago."

Brugeravatar
andreassyr
Indlæg: 11843
Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans

Re: Svingninger fermenterer

#28 Indlæg af andreassyr » 23 maj 2023 10:51

For øvrigt, for nogle år siden da Nomas fermenteringsbog lige var udkommet og de fleste stadig aldrig havde hørt om miso - endsige shoyu - virkede det total uoverstigeligt at fermentere med koji. Men nu er det som om folk gør det ret rutinemæssigt rundt omkring. Nogen herinde der har forsøgt sig med det?
En storslået sejr for den anæmiske intellektualisme

Harry
Indlæg: 2564
Tilmeldt: 13 jun 2004 23:18
Geografisk sted: Wien

Re: Svingninger fermenterer

#29 Indlæg af Harry » 25 maj 2023 11:36

Jeg kan bedre lide at læse om mikroorganismer end selv at rode med dem, men dem her har skrevet en del om koji:
Harry skrev:
22 maj 2023 15:41
Keith Wong fra den meget nørdede (og lidt inaktive) fermenteringsblog Controlled Mold har lige (selv)udgivet en bog om natto.

Harry
Indlæg: 2564
Tilmeldt: 13 jun 2004 23:18
Geografisk sted: Wien

Re: Svingninger fermenterer

#30 Indlæg af Harry » 25 maj 2023 11:42

På et tidspunkt vil jeg prøve at lave Nomas quinoa tempeh-burger. Det virker overkommeligt.

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 2 gæster