Svingningers madtråd
-
- Indlæg: 305
- Tilmeldt: 13 dec 2015 19:57
Re: Svingningers madtråd
Tak for svar. Det bliver med jackfruit. Hvis nu jeg ikke gider lave uendeligt mange tacos til fem sultne og hverdagstrætte venner, har I så et forslag til en salat el. lign. on the side?
- 00Void
- Indlæg: 8459
- Tilmeldt: 10 jul 2006 19:04
Re: Svingningers madtråd
Ville bare køre refried beans som mætter godt og er nemt at lave. Så holder du dig også indenfor tema.
- andreassyr
- Indlæg: 11835
- Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
- Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Re: Svingningers madtråd
Helt sikkert refried beans (hvis du vil have lidt farvespil kan du jo lave dem af sorte bønner) og så er det jo let og nice med mexikanske ris til at pøse utrolige mængder salsa ud over.
En storslået sejr for den anæmiske intellektualisme
- andreassyr
- Indlæg: 11835
- Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
- Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Re: Svingningers madtråd
Har lige opdaget den her:
... som smager helt vidunderligt af MSG. En lille rest koldt kød, en kogt skivet gulerod og en kvart spidskål, et pjask Maggi og en skefuld crispy chili oil, og så behøver man egentlig ikke mere.
... som smager helt vidunderligt af MSG. En lille rest koldt kød, en kogt skivet gulerod og en kvart spidskål, et pjask Maggi og en skefuld crispy chili oil, og så behøver man egentlig ikke mere.
En storslået sejr for den anæmiske intellektualisme
- Pete Rock
- Indlæg: 14735
- Tilmeldt: 02 apr 2007 20:54
- Geografisk sted: York University, Toronto
Re: Svingningers madtråd
Opskrift? Jeg synes ofte refried beans er lidt klamt.andreassyr skrev: ↑07 feb 2024 09:34Helt sikkert refried beans (hvis du vil have lidt farvespil kan du jo lave dem af sorte bønner) og så er det jo let og nice med mexikanske ris til at pøse utrolige mængder salsa ud over.
Dance encourages the body to move without permission. That's a fundamental flaw. It must be solved.
- andreassyr
- Indlæg: 11835
- Tilmeldt: 20 apr 2007 00:18
- Geografisk sted: Fakultet for Komparativ Irrelevans
Re: Svingningers madtråd
Ved egentlig ikke om det er på nogen måde autentisk, men jeg ville tage lidt hakket løg og hvidløg og stege op med lidt knust spidskommen og hvad man nu ellers har lyst til af krydderier - jeg ville nok bruge chili, koriander, røget paprika, måske lidt allehånde - og så høvle en dåse drænede sorte bønner eller to i. Lidt vand og salt i, koge lidt igennem (der skal ikke være for meget vand) og så stavblende. Smages til med lime. Det er vist et stykke fra den helt klassiske hvide (eller er det pinto?) refried bean, som jeg har indtrykket af primært består af kogte bønner man moser ud i noget fedtstof med en groftsnittet træslev. Til gengæld smager det vand man koger bønner i jo faktisk temmelig godt, så hvis man laver dem selv fra bunden, så får man helt sikkert noget godt ud af det, selvom det består af ingenting overhovedet.
Senest rettet af andreassyr 07 feb 2024 20:55, rettet i alt 1 gang.
En storslået sejr for den anæmiske intellektualisme
- Pete Rock
- Indlæg: 14735
- Tilmeldt: 02 apr 2007 20:54
- Geografisk sted: York University, Toronto
Re: Svingningers madtråd
okay, cool nok, så egentligt bare beans and rice bønner som du blender.
Dance encourages the body to move without permission. That's a fundamental flaw. It must be solved.
- Promo
- Indlæg: 441
- Tilmeldt: 25 dec 2019 12:38
Re: Svingningers madtråd
Købte to glas af denne højt besungne og må indrømme, at jeg sgu blev lidt skuffet. Kan ikke helt se fidusen… Ihvertfald ikke som all round chili - måske har den sin berettigelse ifm. asiatisk madlavning.andreassyr skrev: ↑23 okt 2023 22:57Det er denne, men den er billigere her. Ser også lige at samme butik har dette hundrede procent godkendte og tilsvarende produkt på datotilbud, det ville jeg fandme rykke nogle glas af hvis jeg ikke lige havde bestilt en masse.Winter Chylde skrev: ↑23 okt 2023 22:42Jeg kan faktisk ikke huske det, men jeg må nok erklære mig enig. Ender altid med at smide mindst et halvt glas ud.
Er det den her man skal købe? https://wakuwaku.dk/sauce/2949-chuannan ... -258g.html
Det er altid lidt foruroligende med blinkesmileys i beskrivelser af levnedsmidler:Hvorfor blinker du? Er det "autentisk"?Chilisauce fra det sydlige Sichuan med stegte peanuts, ærter og selvfølgelig sichuan peber for en ekstra sprød autentisk chiliolie
Fik dog hurtigt tømt det første glas alligevel - den er jo ikke dårlig, bare ikke “wow” - efter min smag.
Så - og her kommer formålet med indlægget - der skulle ske noget andet med Glas 2.
Op i et patentglas og røre sammen med 3 dåser tomatpuré og en slat olie. Lade det trække et par dage.
Det gav en super lækker “shawarma-chili with a twist”, som går godt til det mest.
De crunchy stykker (tofu?) bliver bløde, men det er et lille offer i dén sammenhæng.
Tip hermed givet videre.
- fabriz
- Indlæg: 8413
- Tilmeldt: 13 jul 2005 18:30
Re: Svingningers madtråd
Gammelskole morgenkomplet i fagforeningen. Alt for længe siden jeg har fået et horn med tandsmør
- busterask
- Indlæg: 2464
- Tilmeldt: 07 apr 2011 16:26
Re: Svingningers madtråd
Apropos refried beans, så lavede en ven og jeg schweinshaxe til tacos forleden. Med, ja, refried beans og en grøn salsa. Nok måltid of the year indtil nu. Haxen var i ovn med appelsin, korianderstilke og hvidløg. God tid ved 170-ish grader og så god burn til sidst for at få sværerne til at puffe helt op. Fonden røg i bønnerne, og det var godt nok nærmest mirakuløst godt. God albedobitterhed til at balancere den ekstreme fedme og kødkaramelsmag. Konsistensen blev så syg. Jeg tror alt det grisefedt har gjort det til en slags bønnemayo. Salsaen var dejlig og simpel: tomatillos fra dåse, masser af limesaft. Grøn peber, mild chili, løg og hvidløg - alt sammen branket helt af på en tør pande. Blendet til sovs med en røvfuld koriander og ldit olivenolie. Tacos blev lavet af den gule Pan, og 9 ud af 10 puffede op i bagningen. Godt nok noget af det mest dopamin-inducerende madlavning sådan at stå og trykke på en taco og se den rejse sig som fødselsdagsballon. Det var min ven, som stod for tacopresningen. Hans debut. Jeg love bombede ham med ros efter den succes. Kæmpe naturtalent for tacopresning.
det meget senmoderne ungdomssvin
Hvem er online
Brugere der viser dette forum: Ingen og 2 gæster