CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Unbroken

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Joel Coen, Ethan Coen, Richard LaGravenese, William Nicholson

Producere:
Matthew Baer
Angelina Jolie
Erwin Stoff
Clayton Townsend

Fotograf:
Roger Deakins

Klipper:
William Goldenberg
Tim Squyres

Komponist:
Alexandre Desplat

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Universal/Sony Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

L�s ogs�...
Anmeldelser:
05-05-15:
Bag fjendens linjer
14-07-14:
300: Rise of an Empire
22-08-08:
Wanted
04-03-08:
A Mighty Heart
01-12-04:
Beyond Borders
18-10-00:
Girl, Interrupted
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby True Atmos

Ekstra materiale:
10 slettede scener, 5 featuretter
Unbroken

Anmeldt af:Nicki Jensen
Genre:Action, Drama
Varighed:137 minutter
Instruktør:Angelina Jolie
 
Anmeldelsesdato:01-06-2015
Medvirkende:Som:
Jack O'ConnellLouis Zamperini
Domhnall GleesonRussell Allen Phillips
Garrett HedlundJohn Fitzgerald
Takamasa IshiharaWatanabe
Finn WittrockFrancis McNamara
Jai CourtneyHugh Cuppernell

Krig og tilgivelse
 
Der er sket meget siden Angelina Jolie i 2001 sprang ud som sexsymbol i Tomb Raider, og senere hen blev til en af de bedst betalte kvindelige skuespillere. Den nu 39-årige Hollywoodstjerne har de seneste par år imidlertid mest gjort sig bemærket inden for humanitært arbejde, og som Brad Pitts kone. Den Oscar-belønnede skuespillerinde har dog også forsøgt sig som instruktør på lidt mindre produktioner (en dokumentarfilm fra 2007 og 2011s In the Land of Blood and Honey, mens krigsfilmen Unbroken må betragtes som hendes kommercielle gennembrud.


Copyright:
UIP
Louis Zamperinis liv (Jack O'Connell) følges over en femten år lang periode; fra tiden som ballademager som barn, til olympisk atlet i Berlin i 1936 og som soldat i de amerikanske flyvevåben, under 2. Verdenskrig. Den viljestærke Zamperini bliver for alvor sat på prøve, da han efter et flystyrt bliver taget til fange af den japanske hær. Lejrkommandanten Mutsuhiro "Fuglen" Watanabe (Takamasa Ishihara, bedre kendt i hjemlandet som Miyavi) har nemlig tænkt sig at knække og ydmyge Zamperini, for enhver pris.

At Angelina Jolie fattede interesse for en filmatisering af bogen "Unbroken", qua sine humanitære projekter, synes ikke så underligt. Den nu afdøde Zamperini valgte at tilgive krigsforbryderen Watanabe, og andre soldater, der mishandlede krigsfangerne. Tilgivelse og næstekærlighed bruger Jolie som tematiske greb, i håbet om at nuværende og fremtidige generationer kan lære noget af Zamperinis fortælling. Historien i sig selv er fantastisk, ganske enkelt, og ligger lige til højrebenet for selv den mest uerfarne filmskaber. Selvom Angelina Jolie udviser et vis instruktørtalent og fremtryller en god film, er det med Unbroken derfor på en billig baggrund.


Copyright:
UIP
Følelsespornoen får bestemt heller ikke for lidt. Zamperinis livsvilje ophøjes til mytologisk heltestatus, badet i storladent musik der går lige i tårekanalerne. Personinstruktionen halter gennemgående, hvor en stor del af persongalleriet aldrig rigtigt kommer op i samme bombastiske luftlag, som resten af filmens form. Britiske Jack O'Connell gør god figur ud af sig med en fornuftig underspillet præstation, mens den store oplevelse er Miyavi, som indkapsler sadisme og kalkuleret ondskabsfuldhed til perfektion, som Watanabe.

Unbroken er en hæderlig film, der lever på en fantastisk historie som skudsikkert oplæg. Alene af den grund kan filmen anbefales. Selvom at der ikke kan herske tvivl om, at Angelina Jolie har talent som instruktør, prøver hun alt for hårdt. Der smøres alt for tykt på, til at Unbroken bliver vedkommende, mens et potentielt spændende persongalleri ikke følges til dørs - til trods for overbevisende præstationer fra Jack O'Connell og særligt Miyavi.
 
DVD-vurdering
Ud over de 15 minutters slettede scener finder man fem featuretter på blu-ray’en. "Inside Unbroken" er en tredelt omgang bag kameraet-indslag, der både har bidder med Angelina Jolie og filmens andre aktører og selveste Louis Zamperini.
Stemningen er sober og opløftende og sammen med det andet menupunkt, "The Real Louis Zamperini", nærer en dyb respekt for Zamperini, på rimelig sentimental vis; men man bliver også langt klogere på historien bag filmen, og om manden der overlevede dette helvede.
Disse to featuretter er bestemt spændende og oplysende, og kan man udholde den storladne tone, er det interessant at bruge den ekstra time på.

De tre andre indslag er noget kortere. To af dem er ligeledes historieundervisning og endelig er der en bid af en koncert med Takamasa Ishihara, eller hans rockstjernenavn Miyavi, som dog intet har med tilblivelsen af filmen at gøre.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Udskriv


Senest anmeldt
Dune: Del 228/2
Poor Things18/1
Nattevagten - Dæmoner går i arv14/12
Priscilla23/11
Bastarden5/10
Dumb Money21/9
Talk to Me3/8
Barbie20/7
Oppenheimer20/7
Mission: Impossible 7 - Dead Reckoning Part One12/7
Flere bio-anmeldelser
 
Terminator: Dark Fate16/3
Maleficent: Mistress of Evil28/2
Downton Abbey7/2
Ad Astra3/2
Ready or Not29/1
It - del 220/1
Crawl10/1
Once Upon a Time ... in Hollywood3/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor mange Alien film har Sigourney Weaver spillet med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2024 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering - Hosted by Simply.com
 
Søg på Google