Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25623 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Fluefiskernes festival 
Mandag d. 16 april 2001 - af  Lars Aagaard  Læst 1099 gange.
Kom til fluefiskernes festival i Kolding 28. og 29. april

Årets største begivenhed, når det gælder fisk og de fluer, man skal bruge til at fange dem med

Det er overhovedet ikke et spørgsmål, om fisken vil bide på fluen eller ej. Det er måske nok i sidste ende det, der er udgangspunktet, men det er alt det, der kommer både før og efter, der gør det så umådelig interessant at være fluefisker.
Når Federation of Fly Fishers Denmark (FFFD for femte gang på otte år inviterer til Fly Festival - denne gang i KFUM Hallerne i Kolding - er der virkelig udenomsguf for alle pengene og lidt til for enhver fluefisker med hjerte på rette sted. Er man ikke overbevist fluefisker, når man kommer - er man det måske, når man går.

- Når alt kommer til alt - og det gør det i weekenden 28. og 29. april - så handler det om det eneste, der er værd at diskutere, nemlig livet, døden og fluefiskeriet, skriver en af danske fluefiskeris grand old men - Mogens Espersen, i årets festivalmagasin.
Mogens Espersen kommer til at optræde sammen med andre koryfæer, bl.a. dyrlægen fra Hvilsom, Preben Torp Jacobsen og hans verdensberømte dansk-amerikanske ven, Poul Jorgensen, Richard Jensen og amerikaneren A. K. Best på messen Sidstnævnte deltager som "simply the best", når det gælder fluerne i John Gierachs vidunderlige bøger, der er en blanding af livsvisdom og fiskeindsigt.

Guf for fluefolket
Der holdes DM i fluebinding på messen, der kastes med flueliner i alle afskygninger på inden- og udendørs bane, og der bindes fluer for næsen af et måbende publikum, og så er der selvfølgelig en umådelig masse nødvendigt tilbehør, som man kan kikke på ind imellem, præsenteret af danske, svenske, hollandske, engelske og en enkelt italiensk udstiller.
Som noget nyt, vil en stribe fingernemme laksefluebindere få til opgave at demonstrere for publikum, hvordan en lakseflue bindes, om det så skal vare fra morgen til aften.

På en fluemesse i Holland lykkedes det en af messens bagmænd, Bjørn Thomsen, at lokke amerikaneren Don Ordes til at komme til Kolding. - Han er simpelt hen verdens bedste, når det gælder fluer lavet at hjortehår. Han er virkelig en oplevelse, forsikrer Bjørn Thomsen. Men mest af alt er der lagt op til snak - fra kl. 10 om lørdagen og lukketid kl. 17 om søndagen, om de fluer, man selv laver og fisker med, om de stænger, man bruger eller drømmer om. Om de store fluefiskere, man kun har hørt og læst om.

Dertil kommer snakken og forundringerne over alt det nye, der måtte være kommet til, siden konen/ægtemanden sidst lod én købe lidt nyt til samlingen. Lige siden den første messe i Esbjerg i efteråret 1993 er lystfiskere i almindelighed, fluefreeks i særdeleshed valfartet til messen. Der plejer at komme omkring 2000 betalende gæster, og det regner arrangørerne også med bliver tilfældet i år.

Og man kunne tro, at fly-festivalen var stablet på benene af et virkeligt professionelt foretagende.
Det er dog ingenlunde tilfældet. Det kæmpe forarbejde, der ligger bag, er udført frivilligt og i en eller anden form for fiktiv fritid af en lille forsamling af overstadige entusiaster. Udgangspunktet er dog, at messen både skal løbe rundt og helst give overskud, som bagefter deles ud til miljøforbedrende projekter i danske vandløb. Lystfiskerforeninger kan - hvis de har et godt projekt - indsende en ansøgning om del i messeoverskuddet - til FFFD.

Yderligere oplysninger:
Formand:
Søren Klünder
Havgyden 29, Bæk
6100 Haderslev
Tlf. 74579288

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard