Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25624 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :Lilleaaen.dk
Pudsig fangst af mærket ørred 
Fredag d. 30 juni 2006 - af  Steen Lindkvist Nielsen  Læst 2179 gange.
Ørrederne i Lilleåen udsættes for mangt og meget, og en del af dem indgår i undersøgelser, hvor de bliver mærket af Danmarks Fiskeriundersøgelser (DFU). Men det er alligevel sjældent vi som lystfiskere ved Lilleåen fanger mækede fisk - de forsvinder lidt i mængden.

Her til aften var jeg sammen med Kim Aarestrup og hans to børn på fisketur til svingene i Svejstrup, og Kim fik under et træ hug af en bækørred på spinneren.

´´Det er sgu´ en af mine egne´´, udbrød han, da han opdagede at fisken havde fået klippet fedtfinnen. Kim er nemlig ansat ved DFU, og står for en del af undersøgelserne i Lilleåen.

Da fisken fik bugen i vejret afslørede et lille mærke at den ikke blot var finneklippet, men også havde en lille ´´dummy´´ indopereret - et mærke, som kan bruges til akustisk sporing af fiskene.

´´Den har Niels haft fat i´´, konstaterede han. Niels er en af Kims kolleger, som har haft gang i en undersøgelse af forskellige mærkningsmetoders indflydelse på fiskenes vækst og overlevelse. Og ganske rigtigt, da fisken blev sprættet op, fandt vi en lille dims indstøbt i epoxylim i bughulen på fisken. Nr. 4, stod der på dummy´en.

Ørreden har således ydet sit bidrag til forskningen i Danmark. Den blev udsat som 6-7 cm´s halvårsfisk i Rønbækken i oktober 2003 (eller muligvis først i 2004), fanget og mærket ved Haarvad Bro i maj 2005 (længde 16,6 cm, vægt 47 gram) og altså nu fanget på spinner som 30 cm´s fisk (240 gram) i juni 2006 af én af de forskere, som har brugt den i undersøgelsesøjemed. En masse tilfældigheder, og en situation der er nærmest umulig, når man tænker på, hvor mange ørreder, der findes i Lilleåen og hvor få af dem, der svømmer rundt med mærker. Oven i købet var det Kims første fisketur til den del af Lilleåen siden han var juniorfisker.

I øvrigt er det en meget fin vækst, fisken har haft på det år, der er gået siden mærkningen med dummy-mærket. En 5-dobling af vægten på et år, og næsten 15 cm på længden - det er meget flot for en bækørred. Normalt vil man regne en vildfisk i denne størrelse til en 4-års fisk eller mere, men denne er altså kun 2- eller 3-års.

Da Kim tog hjem med ungerne, fortsatte jeg fiskeriet til mosekonebrygget lagde sig over åen. Det blev til 8 bækørreder på blinket og en tabt havørred. Endelig så jeg i alt 4 trækkende havørreder på turen gennem svingene, så de er der godt nok efter regnvejret i sidste uge.


Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard