Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25624 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Ulovlige garn på nordfyn 
Søndag d. 9 juni 2002 - af  Brian Ørum  Læst 958 gange.
I alle kredse findes der brodne kar, så denne artikel er ikke en generel kritik af fritidsfiskere, men blot mit sure opstød og udtryk for harme over en opførsel, som på mig virker helt uacceptabel og ,efter mine normer, under al kritik.

På en tur til den nordøstlige del af Fyn (Langø) havde vi den blandede fornøjelse, at løbe ind i tre fritidsfiskere, som i ly af natten røgtede deres ulovlige garn. Vi var ankommet til pladsen omkring kl. 03:30, hvor vi forventningsfulde gjorde os klar til morgenfiskeriet. Fra et af de nærliggende sommerhuse ankom der tre fritidsfiskere som øjensynligt skulle ud til deres garn. Umiddelbart virkede dette ikke som noget usædvanligt, da der i dette område findes mange jolle-ejere som dyrker lidt garnfiskeri i weekenden.

Vi bevægede os nu ud mod den plads vi havde udvalgt til morgenens fiskeri, men inden vi nåede området blev vi opmærksom på, at de tre fritidsfiskeres jolle ændrede retning og kom direkte ind mod os på kysten. Til vores store forargelse blev vi nu klar over, at der blot 30 meter fra land stod et ulovligt placeret ørredgarn, med manglende afmærkning.

For at vise vores forundring og harme over dette, blev vi stående på stranden, og iagttog sceneriet imens garnet blev hevet indenbords. For os og se var der her ikke tvivl om at der foregik noget ulovligt, da et garn ikke kan flyde så langt ind mod stranden, hvorefter fritidsfiskeren fandt nettet øjeblikkelig. Især ikke i betragtning af at der ikke fandtes en tydelig markering for nettets placering.

Vi fortsatte nu hen mod den udvalgte plads, hvorefter jollen igen kom ind til stranden for at hente endnu et garn. Nu blev det for meget, for mit vedkommende, og jeg anråbte de tre i båden og spurgte om de var klar over reglerne for placering at ørredgarn samt deres afmærkning. Svaret var som det kunne forventes et forsøg på at skjule nattens gerning på engelsk……..underligt at tiltale folk på engelsk når vi stiller et tydeligt spørgsmål på dansk. At der var tale om danskere havde vi konstateret ved den foregående røgtning.

Jeg gentog nu mit spørgsmål med den, måske letsindige slutkommentar, at der her var tale tyvefiskeri. Reaktionen kom da også prompte med diverse trusler om tæsk og ødelagt bil når vi kom tilbage fra fiskeriet. Herefter fortrak de tre fritidsfiskere til en anden lokalitet i Dalbybugten, hvor de, måske, havde flere ulovlige garn, som skulle hjembringes inden lysningen.

Da vi ankom til pladsen snakkede vi om hvad der var os i vente når vi skulle hjem. Ville de vente på os, eller kunne vi forvente et eller flere punkterede dæk…… Det gik dog ikke så galt, hvilket jeg naturligvis er glad for, da det ikke løser noget problem med vold eller hærværk. En ting fik de tre fritidsfiskere dog ud af det og det var at ødelægge min morgen ved vandet og gøre endnu en lystfisker godt gal i skralden over meningsløse ulovligheder.

Jeg vil indstille til alle, lystfiskere som fritidsfisker, om at overholde den gældende danske lov og regler for fiskeri, så episoder som denne kan undgås. Det skulle gerne være sådan at vi alle kan være her og nyde godt af vores rige natur uden at se skævt til hindanden.





<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard