Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25623 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Udsætning af ørreder i Højbro Å 
Torsdag d. 14 april 2016 - af  Brian Jørgensen  Læst 871 gange.
I weekenden, søndag den 10. april, blev der udsat knapt 13.500 ørreder i Højbro Å i Gribskov Kommune.


Ørrederne vandrer nu i den kommende tid ud igennem mundingen for at leve ”det frie liv” langs nordkystens mange gode fiskepladser.
De små ørreder er alle afkom af moderfisk fanget under elektrofiskeri i efteråret 2014 i Esrum Å.

Ørrederne er derfor genetisk godt rustet til at kunne klare sig, da moderfiskene, gennem deres overlevelse, har vist, at de er tilpasset livet i Kattegat og Øresund.

Selve udsætningen stod Fyns Laksefisk for, idet ørrederne er opdrættet på produktionsskolen, Elsesminde i Odense på Fyn. Her har biolog, Linda Bollerup passet godt på fiskene i knapt 1½ år.

Ansvarlig for udsætningen er Esrum Å-laug, der i årevis har taget hånd om ørrederne, når de er kommet med fiskebilen i begyndelsen af april og i år var det Benny Østergaard fra Esrum Å-laug og John Christensen fra Helsinge & Omegns Sportsfiskerforening, der tog godt imod fiskene på denne dejlige forårsdag.


Som repræsentant for Fishing Zealand deltog ”Bandeleder” for Grusbanden på Sjælland, Rune Hylby, der havde sørget for lidt drikkevarer for at fejre den festlige begivenhed, da de mange ørreder igen fik friheden efter den lange køretur fra Odense.

Arrangementet og udsætningen vil blive gentaget næste år, da det er en årlig begivenhed i Gribskov Kommune, idet udsætningen og dermed de mange små ørreder, er en del af Fiskeplejen på Nordkysten.
Prisen for de mange ørreder løber op i ca. 65.000.- kr. og bliver betalt af lystfiskerne i Danmark gennem Fisketegnet.
Fiskeplejen administreres af DTU Aqua i Silkeborg, der fordeler fisketegnsmidlerne udfra et bestands- og fiskerimæssigt grundlag, da ørredbestandene ikke kan klare sig selv.


I løbet af kort tid, vil alle ørrederne have forladt vandløbet og er vandret ud i havet, hvor de vil spise sig større, forhåbentlig, for derefter at vende tilbage til selv samme vandløb, som de vandrer ud fra.

Det er i hvert fald intensionen, og at dømme på fiskeriet i dette forår, giver de små ørreder brede smil på læben, når de fanges igen af Nordsjællands store og trofaste lystfiskerskare.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard