Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Fluebasen
Mønstre i alt: 2528
i dag: 0


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i fluebasen:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

<< Gedde-fluer - Wiggler-Bug
Swebbe's Skalle-Wiggler  læst 1170 gange.

Swebbe's Skalle-Wiggler af: Jeppe Lyngsø

Velegnet til:
Aborre, Gedde

Kategori:
Gedde-fluer

Underkategori:
Wiggler-Bug

indsendt af:
Jeppe Lyngsø
Krog:
TMC 200K Str. 4

Bindetråd:
6/0 Hvid

Hale:
Hvide maraboufibre + lidt blå hackle eller marabou-fjer

Krop:
Evt. hvid flashchenille

Kropshackle:
Blåt palmerhackle i stor str.

Undervinge:
Hvide maraboufjer

Andet:
Skumplast trukket igennem et hul ved øjet(Skåret skråt) og derefter indbundet ved krogbøjningen

Bindevejledning:
Fluen bindes på en passende str. streamerkrog evt. den angivne. Der startes med indbinden af halefibrene der godt må være lige så lange som krogskaftet el. længere(jo længere jo mere liv i vandet). Dernæst fæstnes palmerhacklet og evt. flashchenille og tråden føres op nær krogøjet. Hacklet vindes på skaftet og afsluttet med lidt ekstra plads bag øjet. Nu laves et passende stykke skumplast(kan købes i hobbyforretninger etc. -evt. under navnet "Mos-gummi") Jeg har til denne flue for mere action og opdrift limet 2 stykker skum sammen og klippet et rektangel ud og dernæst skåret det skråt igennem med en hobbykniv så det får "wobler-ske-effekten". Den anden ende spidses lidt for ikke at den er for svær at fæstne. Så laves et lille hul med en nål i skummet der hvor øjet skal presses igennem så det passer med afstanden ned til krogbøjningen. Bindetråden fæstnes nu igen over krogbøjningen og skummet trækkes ind over øjet så det sidder på krogen. Så bindes enden fast idet det strammes godt ned over kroppen på fluen så det danner en "ryg" med stor opdrift. Der afsluttes og man kan evt. lige binde et "hoved" foran skummet ved øjet og give alle beviklingerne en klat superlim - så sidder det der i hvert tilfælde godt fast! - Jeg valgte så at lave både en flue med hvid skum og en med hvid som jeg malede over med en standard sølv filtpen, så den kom til at ligne en lille skalle.

Fluen skal trækkes ind i hurtige ryk og gangen kan justeres ved at dreje skummet lidt på kroppen af fluen. Fluen ligner en lille top-tunet rappala-wobler der har den lækreste popper-opdrift og svømmer afsted som en vild lille fisk i overfladen.
Trækker man kontinuerligt hurtigt ind for man en let dykkende "wobler-flue" der nok kommer ned på ca. en ½ meter vand. Man kan evt. fiske den på spindestang med tregangsrig og bly - jeg er sikker på at den er en TOPFANGER uden lige!

Jeg glæder mig monstermeget til at komme ned og tage 50+ aboorer på et par timer til sommer med denne flue og er sikker på at gedderne også vil elske den når vandet er varmt!


Se relaterede artikler om fluebinding

<< Tilbage  Send til ven   Udskriv 
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard