0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

LOL-humor: Millioner samles om fjollede netfænomener

Ny humor strømmer ud af det anarkistiske internet: Sjove dyr, rumkatte og popsangeren Rick Astley.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Netdyr. Som i de gamle fabler har internettets dyr menneskelige egenskaber. Som for eksempel 'lolrus' (billedet). De absurde dyrekarakterer er skabt af tusindvis af bidragydere.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Du kender måske arketyperne: Pigen, der laver kysmund på samtlige 100 billeder, hun har knipset af sig selv på mobilen og lagt ud på Facebook. Ungkarlen, der tager sin laptop med på lokum for at spille spil, en halv time efter at han er færdig. Eller den overdrevne machotype, der mener, at hvad der ikke slår dig ihjel … det skal dø!

Velkendte karikaturer har fået et nyt liv på internettet i selskab med hundredvis af andre typer i et brugergenereret univers af billeder med korte tekster, der matcher typens karakter.

Der er den socialt utilpassede pingvin, den filosofiske velociraptor og den mest udbredte nyklassiker – lolcat, fotos af katte i forskellige situationer tilsat en tekst, skrevet på et forkert stavet engelsk kaldet lolspeak.

Lyder det forvirrende? Det er det også. Og de tekstede billeder er kun en lille del af det, som kaldes internet memes – kulturelle fænomener, der breder sig aggressivt i cyberhavet.

Prøv 7 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

Mere fra os

Annonce

Forsiden

Annonce