Seneste nyt

  1. Med Nico Hülkenbergs skifte til Sauber er Kevin Magnussens fremtid i Haas markant forbedret, siger ekspert.

  2. Beredskabet: Ny røg ved Børsen giver ikke grund til bekymring

    Det er oprydningsarbejdet - ikke en opblusning i den nedbrændte ruin, der i øjeblikket skaber røg omkring Børsen.

    Det oplyser Hovedstadens Beredskab.

    - Der har ikke været flammer eller noget, som gav anledning til at tilkalde brandfolk, siden tidligt i morges, siger operationschef Frank Trier Mikkelsen.

    Det er kun et døgn siden, Hovedstadens Beredskab meddelte, at det var overgået til "normal drift" ovenpå den ugelange indsats ved Børsen.

    I øjeblikket er der et større oprydningsarbejde i gang, og det både støver, men forårsager også røg, når maskinerne roder rundt i aske og gløder i den nedbrændte bygning.

    Beredskabet har overladt arbejdet på Børsen til et vagtfirma, som er instrueret i at tilkalde brandfolk, hvis det skulle være nødvendigt - ligesom tidligt i morges.

  3. Ung mand fængslet for besiddelse af store mængder narko

    En 18-årig mand er fredag blevet idømt fire år og seks måneders fængsel i Retten i Hjørring.

    Han er dømt for at have forsøgt at komme i besiddelse af blandt andet cirka to kilo amfetamin, cirka ti kilo MDMA og cirka et kilo ketamin, tilbage i marts måned.

    Dengang han var kun 17 år gammel.

    Det oplyser nordjyske anklagere på det sociale medie X.

  4. Randers Havn vil tage imod forurenet jord fra Nordic Waste

    Randers Havn er klar til at tage imod noget af al den forurenede jord fra Nordic Waste, som kommunen kæmper med at komme af med.

    Det kan nemlig bruges til en igangværende havneudvidelse, siger havnens direktør til Randers Amtsavis.

    Det kan spare Randers kommune for omkring 40 millioner kroner ifølge Daniel Madié, formand for havnebestyrelsen og konservativt byrådsmedlem i Randers.

    - Og så skal man jo også huske på, at alle borgere i Randers ejer en lillebitte del af havnen, som er kommunal. Så det er faktisk hjælp-til- selvhjælp, siger han.

    Kommunen vurderer, at det ellers vil koste op mod 55 millioner kroner, hvis jorden skulle sendes til for eksempel Norge eller Sverige.

  5. Demonstranter går endnu engang gaden for at forlange, at den israelske premierminister udskriver valg.

  6. Thomas Dambos kæmpetrolde er fremelsket af en modvilje mod vores forbrug af ressourcer.

  7. Migranter søger mod Irland efter Storbritanniens Rwanda-planer

    Den britiske regerings storstilede planer om at sætte ulovlige migranter ombord på fly og sende dem til det østafrikanske land Rwanda, kan nu - bare nogle dage efter, at de blev vedtaget - mærkes i nabolandet Irland.

    Det skriver avisen The Telegraph.

    Ifølge den irske udenrigsminister og vicestatsminister, Micheál Martin, har den nye lovgivning fået "folk til at frygte for konsekvenserne, hvis de bliver i Storbritannien".

    Også Irlands justitsminister, Helen McEntee, har påpeget problemet. Over 80 procent af dem, der søger asyl i Irland, kommer til landet via den nordirske grænse, har hun oplyst et parlamentarisk udvalg.

  8. Ombudsmanden: Forholdene på Kærshovedgård er blevet værre

    FN's Torturkonvention bliver ikke brudt, og det gør Den Europæiske Menneskerettighedskonvention heller ikke.

    Men sikkerhedssituationen for afviste asylansøgere og kriminelle, udviste udlændinge på det omdiskuterede udrejsecenter Kærshovedgård bør stadig forbedres.

    Sådan lyder det fra Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger, der på baggrund af et tilsynsbesøg i november 2023 konstaterer, at forholdene er blevet værre siden hans sidste besøg.

    Ombudsmanden beskriver forholdene som "meget belastende" og stemningen som "præget af forråelse".

    - Det er ombudsmandens indtryk, at beboerne oplever en øget utryghed på udrejsecentret, herunder at der finder meget kriminalitet sted, blandt andet i form af salg af rusmidler, lyder dommen.

    Niels Fenger anbefaler derfor, at nye beboere skal undersøges for selvmordsrisiko, og at det skal sikres, at udrejsecenteret er "et trygt sted at opholde sig".

  9. Nico Hülkenberg forlader Haas efter denne sæson.

  10. Storbritanniens OL-delegation tager ingen chancer, når det kommer til at sende atleter ud i det beskidte vand.

  11. Østre Landsret evakueret på grund af bombetrussel

    • Københavns Politi har afspærret et område omkring Østre Landsret. Brandvæsenet er også på stedet. (© (DR Nyheder))
    • (Foto: © (C) DR Nyheder)
    1 / 2

    Opdatering 12.14: Københavns Politi gennemgår bygningen med sprængstofhunde.

    Østre Landsret ved Orientkaj i København er blevet evakueret på grund af en bombetrussel.

    Det skriver Københavns Politi på det sociale medie X.

    - Vi tager de nødvendige forholdsregler og har afspærret et område, således at der ikke er fare for borgere. Vi samarbejder med relevante myndigheder og vil opdatere løbende, skriver politikredsen.

    DR har været i kontakt med Københavns Politi, som på nuværende tidspunkt ikke kan give flere oplysninger om forholdet ved Østre Landsret, oplyser vagtchefen.

  12. To mænd anholdt i nordjysk narkosag

    To mænd på 43 og 67 år er blevet anholdt i en narkosag i Nordjylland.

    De blev anholdt, efter National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) og Nordjyllands Politi ransagede flere adresser i Frederikshavn, hvor der blandt andet blev fundet større mængder narkotika og en pistol.

    - Det er vores opfattelse, at flere af personerne har spillet en væsentlig rolle i et organiseret kriminelt netværk, der handler med narkotika i Danmark, siger ledende politiinspektør i NSK Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse.

    Mændene fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring klokken 10, og Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre.

  13. SAS tabte én milliard svenske kroner i marts

    SAS leverer endnu et underskud. Denne gang på én milliard svenske kroner - over 640 millioner danske kroner - i marts måned.

    Det viser tal, som luftfartsselskabet har offentliggjort, skriver Ritzau.

    I marts søgte SAS om rekonstruktion i Sverige som et led i selskabets genrejsningsplan for at undgå konkurs. Ansøgningen kom, efter at flyselskabet har fået godkendt sin rekonstruktionsplan i USA.

    SAS omsatte for 3,6 milliarder svenske kroner i marts, hvor påsken formentlig var med til at løfte billetsalget, skriver Ritzau.

    Sammenlagt har SAS siden regnskabsårets begyndelse den 1. november oparbejdet et underskud på næsten 3,3 milliarder svenske kroner - over 2,1 milliarder danske kroner.

  14. Nordjysk kommune beder Christiansborg om hjælp til milliardgæld fra kuldsejlet havn

    Efter en milliardstor gæld er landet i skødet hos Frederikshavn Kommune, håber den nu på hjælp fra Christiansborg.

    Kommunen har overtaget Frederikshavn Havn og den voksende gæld på 1,6 milliarder, fordi havnen ikke selv kan betale af på den.

    - Kommunaldirektøren og jeg vil spørge Indenrigsministeriet, om der er mulighed for at få udsættelse på nogle af lånene, og om nogle af lånene kan lægges om.

    Sådan lyder det fra socialdemokratisk borgmester Birgit S. Hansen.

    - Jeg mener, at vi bliver nødt til at se på de muligheder, kommunen har, for at håndtere situationen, siger indenrigsordfører Theresa Berg Andersen (SF).

  15. Korruptionssag i Ukraine: Fratrædende minister kræves anholdt

    En ukrainsk domstol har udstedt en arrestordre på landets landbrugsminister, Mykola Solskyj.

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Mykola Solskyj er anklaget i en korruptionssag om ulovligt opkøb af statsejet jord, og selvom han afviser alle anklagerne, meddelte han i går, at han vil trække sig fra sin ministerpost.

    Han beholder imidlertid posten, indtil en afløser er blevet udpeget.

    Jordopkøbet til en værdi af knapt 50 millioner danske kroner skal have fundet sted i perioden mellem 2017 og 2021, og altså inden Mykola Solskyj tiltrådte som landbrugsminister i starten af 2022.

  16. Fra Esbjerg til Sorø er forældre frustrerede over, at deres børn har fri, mens de selv skal på arbejde.

  17. Regnfuld fredag i vente

    Her kan du høre DR Vejrets vært Simon Brix fortælle om dagens vejr.

    Forårsvejret lader vente på sig, for fredagen bliver skyet og regnfuld.

    Nordjylland og Bornholm slipper helt for det våde vejr først på dagen. De fleste andre steder får kun et par millimeter, med undtagelse af Sønderjylland og Fyn der kan regne med op mod 10 af slagsen, siger DR's vejrvært Simon Brix.

    Vinden bliver svag til frisk, og nogle steder kan man være heldig at få lidt sol, der måske kan få dagens temperaturer på mellem fem og 10 grader til at føles som forår.

    - Og så kan vi se ind i en ret fornuftig weekend, hvor vi især søndag får temperaturer, der mange steder vil ligge omkring de 19 grader, siger Simon Brix.

  18. Arbejdsløsheden i Tyskland nærmer sig et niveau, som ikke er set i et årti

    Skulle man være i tvivl om, at den tyske økonomi skranter, taler et af faresignalerne nu sit tydelige sprog: Arbejdsløsheden har kurs mod en tiårsrekord.

    Det viser en ny rapport fra Det Tyske Økonomiske Institut (IW) i Köln, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Rapporten forudser, at ledigheden kommer til at ramme 2,8 millioner tyskere i løbet af året. Det svarer til seks procent af den tyske arbejdsstyrke, og så høj en andel har ikke været arbejdsløse siden 2015.

    Her til lands har beskæftigelsen i over et år været rekordhøj.

  19. Dronning Margrethe har designet nyt påfugletæppe til Tivoli

    Sådan ser det gamle påfugletæppe på Pantomimeteatret i københavnske Tivoli ud. (Foto: © Henrik Pyndt Sørensen/Biofoto/Ritzau Scanpix)

    Dronning Margrethe har haft gang i et nyt kreativt projekt: Et 32 kvadratmeter stort påfugle-tæppe, der skal hænge på Tivolis ældste bygning, Pantomimeteatret.

    Teatrets nuværende, ikoniske påfugletæppe har nemlig haft brug for at blive forskønnet i anledning af bygningens 150 års fødselsdag, skriver Tivoli i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

    Det nye tæppe er skræddersyet og håndmalet i blå, lilla og grønne farver efter dronningens design. Det er dog ikke hende selv, der har svunget penslen.

    Tæppet vil blive afsløret den 8. maj, hvor dronning Margrethe også selv vil være til stede.

  20. Gravstenene fra Skive vil udfordre den klassiske i granit.

  21. Energi- og teleselskabet Norlys' overskud falder med milliarder

    Skyhøje energipriser er fortid, og det samme er Energi- og telekoncernen Norlys' milliardoverskud - i hvert fald for et år.

    I 2022, hvor energipriserne steg markant som følge af Ruslands invasion af Ukraine, havde Norlys et overskud på 4,2 milliarder kroner.

    Det faldt til 398 millioner kroner i 2023 i takt med, at elmarkedet normaliserede sig, skriver Norlys i en pressemeddelelse.

    - Vores kerneforretning leverede samlet set en stabil indtjening, men 2023 var også et udfordrende år med hård konkurrence, siger administrerende direktør Niels Duedahl i meddelelsen.

    - Samtidig mærker vi, som mange andre, det øgede rente- og prisniveau i samfundet.

    Overskuddet kunne have været større, hvis ikke ét af Norlys' elnetselskaber havde udbetalt en rabat til sine kunder.

  22. Det møder kritik, at fem danske medlemmer af Europa-Parlamentet stemte for en opdatering af den europæiske landbrugslov, som indeholdt en række lempelser.

  23. Yahia Omars scoring til allersidst i Champions League-kvartfinalen mod Aalborg burde ikke have talt, mener nordjydernes cheftræner Stefan Madsen.

  24. Der kommer flere robotter på hospitalerne, men det kan være sværere, end man tror, at få dem integreret, viser en ny ph.d.-afhandling.

  25. Et tilbageslag for ofrene, mener deres advokater. En sejr for retssystemet, mener Weinsteins forsvarer.

  26. Trump går efter 'absolut immunitet' ved den amerikanske højesteret

    Torsdag var der retsmøde i den amerikanske højesteret, hvor tidligere præsident Donald Trump forsøger at få medhold i, at han ikke kan retsforfølges for gerninger begået under sin præsidentperiode.

    Sagen handler om Trumps forsøg på at forhindre den nuværende præsident Joe Biden i at blive præsident tilbage i 2020 ved blandt at hævde, at valget var præget af svindel.

    Og ifølge nyhedsbureauet Reuters, så virkede flere dommere enige i, at en præsident bør være omfattet af i hvert fald en vis immunitet - særligt ved mindre alvorlige handlinger.

    Dog var der ifølge Reuters umiddelbart ikke opbakning til 'absolut immunitet', som er det, Trump går efter.

    Sagen er endt i højesteret, efter to lokale domstole har slået fast, at Trump ikke har immunitet.

    Højesteret skal tage stilling til Trumps immunitet, før sagen om stormløbet på Kongressen kan køre.

  27. USA er gået i gang med at bygge midlertidig havn i Gaza

    Opdateret klokken 00.51 med citat fra Pentagon.

    Det er stadig for lidt nødhjælp, der slipper ind i Gazastriben.

    Derfor meddelte den amerikanske præsident, Joe Biden, i marts, at USA vil bygge en midlertidig havn i Gaza for at lette adgangen for nødhjælp.

    Og torsdag meddeler det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, at arbejdet med at bygge en anløbsbro til den midlertidige havn er begyndt.

    - Jeg kan bekræfte, at amerikanske militærfartøjer har påbegyndt de første faser af opbygningen af en midlertidig mole, siger majorgeneral Patrick Ryder ifølge Pentagon.

    Planen er ifølge Pentagon, at den skal stå klar i maj.

    Lige nu bliver nødhjælpen primært leveret med lastbiler. Men adgangen til Gazastriben går gennem israelsk-kontrollerede grænseposter, hvor flere nødhjælpsorganisationer fortsat oplever, at nødhjælpen bliver forsinket eller forhindret.

  28. Ekstremt vejr skyld i dårligste vinproduktion i 62 år

    Verdens samlede vinproduktion faldt sidste år med 10 procent sammenlignet med året før.

    Dermed har 2023 været året med den laveste vinproduktion siden 1961, viser en rapport fra Den Internationale Vinorganisation (OIV).

    Det skyldes især, at 2023 bød på mere ekstremt vejr som tidlig frost, voldsom regn og tørke. Men vinmarkerne var også globalt plaget af øget svampeinfektion, konkluderer OIV.

    Værst ser det ud i Sydeuropa, hvor de to store vinlande Italien og Spanien fik fremstillet henholdsvis 23 og 21 procent mindre vin.

    Derimod øgede Frankrig sin vin-volume med fire procent og kan dermed bryste sig med igen at være det land, der producerer mest vin i verden.

    De ti lande, der producerer mest vin, er Frankrig som nummer et, og dernæst Italien, Spanien, USA, Chile, Australien, Sydafrika, Argentina, Tyskland og Portugal.

  29. Zelenskyj retter direkte tak til Danmark

    Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er i dag blevet enige om at tilføre Ukrainefonden yderligere 4,4 milliarder danske kroner.

    Pengene skal bruges til at sikre Ukraine flere våben. Det skal ske ved at indkøbe materiel og våben fra forsvarsindutrien både herhjemme og i udlandet med det formål at donere til Ukraine.

    Og den beslutning vækker begejstring i Ukraine, hvor præsident Zelenskyj retter en direkte tak til Danmark.

    - Jeg takker alle partier i det danske parlament for dagens beslutning om at øge den militære støtte til Ukraine med 630 millioner dollar næste år, skriver Zelenskyj på X.

    - Vi værdsætter Danmarks vilje til at imødekomme Ukraines forsvar presserende behov og dele den strategiske vision om, at jo stærkere Ukraine er, jo stærkere vil hele Europa blive. Mange tak til Folketinget, statsministeren og hver eneste dansker.

  30. Regeringen har tre valg efter ny rapport med gratis klimagevinst.

  31. En svær opgave ventede nordjyderne på hektisk udebane i Ungarn.

  32. Norsk politi afslutter efterforskning i drabssag mod milliardæren Tom Hagen

    Norsk politi har i dag afsluttet efterforskningen af drabssagen mod den norske milliardær Tom Hagen. Det oplyser politiet til NRK.

    Politiet har ikke yderligere kommentarer.

    Siden 2020 har Tom Hagen været sigtet for at have dræbt sin kone, Anne-Elisabeth Hagen. Hun forsvandt fra sit hjem uden for Oslo i efteråret 2018. I begyndelen af 2019 blev hendes forsvinden kendt af offentligheden.

    Først havde politiet mistanke om, at kvinden var blevet bortført, men sagen udviklede sig til en drabssag, hvor hendes mand blev sigtet.

    Tom Hagens advokat, Svein Holden, siger til NRK, at han forventer, at sagen bliver henlagt.

    Hagen har hele tiden nægtet sig skyldig.

  33. DR's historie- og kongehuskorrespondent har nærstuderet de nye gallaportrætter af det danske kongepar.

  34. Nordjyderne tabte med en enkelt, 31-32, på udebane i den første Champions League-kvartfinale til Veszprem.

  35. Dansk forskning viser sammenhæng mellem D-vitamin og kræft

    Der er sammenhæng mellem lavt niveau af D-vitamin i blodet og risikoen for at udvikle kræft.

    Det fastslår forskere fra Aalborg Universitet på baggrund af en ny undersøgelse, som de har lavet i samarbejde med udenlandske kolleger, skriver Ritzau.

    At D-vitamin mindsker kræftrisikoen har længe været en antagelse.

    Det nye ved forskningen er, at man nu har fundet ud af, at effekten går gennem tarmens mikroflora og bakteriesammensætning, og påvirker risikoen for kræft.

    Undersøgelsen er delvist lavet med forsøg på mus. Her viste det sig, at mus, der får en kost med højt indhold af D-vitamin, er mere modstandsdygtige over for forskellige kræftformer.

    Forskerne har også sammenlignet resultaterne fra museforsøgene med sundhedsdata fra over 1,5 millioner danskere.

  36. Scenekunstprisen Årets Reumert indfører kønsneutrale kategorier, men Robert-prisen kommer ikke til at følge trop.

  37. Fremover skal navne på nye veje i Skanderborg repræsentere historiske mænd og kvinder på lige fod.

  38. Virksomheders protest får ikke regeringen til at trække afskaffelsen af store bededag tilbage.

  39. I Corentin Moutets exit ved Madrid Open blev franskmanden både uvenner med en tilskuer, dommeren, en sprinkler og sin egen ketsjer.

  40. Putin planlægger besøg i Kina

    Ruslands præsident, Vladimir Putin, planlægger at besøge Kina i næste måned. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Turen til Kina bliver i så fald Putins første udlandsrejse, siden han blev genvalgt som Ruslands præsident ved valget i marts.

    I de senere år har Putin og Kinas præsident, Xi Jinping, indgået flere partnerskaber, der har bragt de to lande tættere sammen.

    Putin besøgte senest Kina i oktober sidste år.

  41. Endagsturister skal i et forsøg betale fem euro for at besøge Venedig. Men problemet er et helt andet, siger ekspert.

  42. Ukrainsk minister er henrykt over udsigt til øget samarbejde med Danmark, der skal få gang i produktionen på ukrainske våbenfabrikker.

  43. 28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

    Det gik formentlig efter planen, da en 28-årig mand i dag røvede en Rema 1000 i Nærum med en økse i hånden.

    Den efterfølgende flugt var dog ikke helt gennemtænkt.

    Først til selve røveriet. Ifølge vagtchefen ved Nordsjællands Politi, så foretog manden et såkaldt kassedyk, hvor han tog penge fra butikkens kasseapparat.

    En snarrådig Rema-medarbejder fulgte dog efter manden og kunne se, at han smed øksen fra sig og skiftede tøj.

    - Herefter går han ind på en nærliggende bodega, hvor han tænker, at han kan gemme sig, siger vagtchefen.

    Politiet havde derfor ingen problemer med at anholde manden kort tid efter. Den 28-årige havde dog forinden nået at gøre sig godt tilpas med både en øl og en cigaret, skriver Ritzau.

  44. Flere bagere landet over har de seneste dage hevet fyldte plader med hveder ud og ind af ovnene. Danskerne vil holde fast i store bededag, siger bager.

  45. Dampen er gået lidt af den amerikanske økonomi

    Den amerikanske økonomi har mistet noget af farten i årets første tre måneder.

    Det viser nye væksttal fra USA's Bureau for Økonomisk Analyse (Bea).

    Mens økonomer forventede en vækst på 2,5 procent i kvartalet, så endte det i stedet på 1,6 procent.

    Cheføkonom i Sydbank, Søren Kristensen, siger, at der er tale om en "mærkbar" opbremsning.

    - Det vil i den amerikanske forbundsbank ganske sikkert blive modtaget som en bekræftelse af, at de høje renter bider amerikansk økonomi lidt i haserne, skriver han i en kommentar ifølge Ritzau.

    Cheføkonomen mener derfor også, at det kan bane vejen for en rentenedsættelse eller to senere på året i USA.

  46. Produkter fra kritiserede handelsplatforme dumper ifølge Forbrugerlaboratoriet.

Mere fra dr.dk